zondag 27 februari 2011

Nageaapt!!


Een beetje van "Stipje" en een beetje van  mezelf. Ik zag dit op de blog van Stipje en ik dacht dat wil ik ook maken bedankt voor de uitleg en dit is mijn resultaat. Ik heb mijn eigen draai er aan gegeven, met de spullen die ik op dat moment in huis had. Leuk om weer eens lekker creatief bezig te zijn, na al de drukte van de FLL.



Ook nog wat kaarten gemaakt.



En ik maakte nog een krans met echte voorjaars kleuren, hier heb ik wel wat spullen voor gekocht de vlinders en de vogelnestjes met eieren daar liep ik tegen aan bij de Action en de vlinders waren er in verschillende kleuren hier word ik zo blij van.
En de krans is echt leuk om te maken. Wil je weten hoe vraag me gerust.



Nog een hele fijne zondag zo met die regen misschien is dit iets waar je ook blij van word. 
Zal het ooit nog voorjaar worden buiten, ik heb het naar binnen gehaald. 


Groetjes Petra.

vrijdag 25 februari 2011

Spring Flowers !!

Ik vond het tijd om mezelf even lekker te verwennen, en dat heb ik dus gedaan hier het resultaat.
Het was leuk iets gezelligs voor in huis te kopen.
Met dit grijze mistige weer vrolijk ik hier van op en dat is wat ik nu even nodig had.



Zeg nou zelf wie word hier niet blij van?



Ik hoop dat ik voor iedereen een beetje voorjaar in huis heb gehaald. 


En gisteravond hebben wij verse boerenkool gegeten dat staat bij mijn ouders in de tuin, en wat is dat lekker. Mensen die dit altijd in de supermarkt moeten kopen (omdat niet iedereen een eigen tuintje heeft) weten niet wat een verschil dat is echt zalig. Bedankt pap.   
Het is ff werk maar dan heb je ook wat!  


En dan voor al mijn trouwe volgers en nieuwe volgers  deze mooie roos.
Het doet mij goed om jullie lieve reacties te lezen en het gevoel te hebben dat wat ik plaats ook door jullie wordt gewaardeerd. Ik weet wel, je doet het voor jezelf maar ik groei als ik zie dat er weer mensen bij zijn gekomen die me volgen of een reactie achter laten echt heel leuk bedankt allemaal.
Ik wens jullie allemaal een fijn weekend, hier wordt het weer een druk weekend want de heer des huizes
viert zijn verjaardag, is maandag jarig maar dan is iedereen weer naar school en aan het werk. 

Groetjes Petra.


woensdag 23 februari 2011

Award!!


Deze award kreeg ik van Michelle: http://indezevendehemel.blogspot.com/ lieve Michelle ik voel me zeer vereerd dat je me deze award heb gegeven. Maar sorry dat dit alles even duurde voordat ik dit erop heb gezet.(druk, druk, enz, enz.) maar ik ben er heel blij mee. Ik blog nog maar net en dan zo gewaardeerd worden dat is echt heel leuk. Moeilijk vind ik het wel om het door te geven er zijn zoveel leuke blogs.
 Maar toch ga ik er een paar uitkiezen en wel deze:

Haar blog is erg leuk en ook vind ik dat ze heel mooie foto's kan maken. 

Ook deze blog bezoek ik heel graag ook vanwege de prachtige foto's.

Deze blog ook zeker het bekijken waard.   

Maar heel eerlijk moet ik zeggen dat ik dit moeilijk blijft want er zijn zoveel leuke blogs.
Dus ik geef jullie in mijn hart allemaal een award.

1. Als je deze award krijgt maak je een verwijzing naar het blog of de persoon die je deze award
gaf (zie hierboven).
2. Geef vervolgens de award door aan 3 tot 5 van je favoriete blogs en maak in je bericht een koppeling naar deze blogs.
3. Laat een berichtje achter op deze blogs en vertel hen dat ze de award gewonnen hebben.
4. Het is vooral de bedoeling dat er aandacht wordt gegeven aan beginnende of nog niet zo'n bekende blogs.

Een fijne dag allemaal groetjes Petra, en iedereen nog heel erg bedankt voor de reacties op de wedstrijd van de FLL en spannend dat was het.

maandag 21 februari 2011

EERSTE!!!

Het was overweldigend, en het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn.
Het team waar mijn kleine Uk inzit heeft bij de Benelux Finale in Kerkrade de eerste prijs gehaald. 
Ik ben super trots en het was geweldig om het mee te maken.


Doordat onze school heeft besloten niet naar Amerika te gaan (wat wij nu we winnaar zijn geworden wel heel erg jammer vinden) maar met alle respect gaan we nu naar Delft op 2, 3, en 4 juni, dus het is nog niet afgelopen. Hier staat het team van klein Uk op de 8 ste plaats, maar er zijn zoveel onderdelen en alles telt mee voor het eindresultaat. Ik moet zeggen als je van 42 teams gewoon de eerste plaats haal weet je niet wat er door je heen gaat als je daar als vader en moeder bij zit dat moet je mee maken dat is niet te vertellen.
Verder moet ik melden dat ik even zo druk ben dat ik geen tijd heb om bij jullie langs te gaan tot mijn grote spijt. Zodra het gaat kom ik weer bij jullie kijken.

Groetjes Petra.

vrijdag 18 februari 2011

Spannend!!!!

Jongste Uk net op trein gezet gaat met z'n oude klas naar de Benelux finale van de FLL, die deze keer in Kerkrade word gehouden. Morgen word er samen met 42 andere teams voor de Champion's Award gestreden. Nou hoor ik jullie denken FLL nooit van gehoord First Lego League.
Kleine uitleg, Jongste Uk weg van alles wat met technies vernuft te maken heeft doet dus mee aan de FLL. De eerste wedstrijd is in November gespeeld en daar wonnen ze de eerste prijs. 


Er kunnen verschillende prijzen gewonnen worden o.a. voor het ontwerp van de robot, en hoe die robot dan zijn opdrachten doet enz, enz als je het leuk vind kijk eens op de site FLL.
Maar omdat het voor ons zo ver weg is zijn ze vandaag vertrokken om morgen fris aan de wedstrijd te beginnen. Zelf gaan wij morgenochtend vroeg met de auto heen om het team aan te moedigen. Maar nu verder er is een robot gebouwd van lego, daar zit een NXT op die moet geprogrammeerd worden om de robot zijn ding te kunnen laten doen en ik wil niet opscheppen maar hij is er gewoon goed in en heeft er daarnaast ook nog eens erg veel plezier in . De robot moet dus allemaal opdrachten doen waar ze punten mee kunnen halen, en het hele gebeuren gaat dit jaar over.


Ze zijn hier al heel lang mee bezig, en het is geweldig om te zien hoe de kinderen daar mee bezig zijn. Ze moeten luisteren naar elkaar en geven elkaar ook tips/ideeen om het anders te doen groeien daar ook in en dan maar weer uitproberen. Voor jongste Uk is dit de tweede keer dat hij z'n spektakel (want dat is het) mee mag maken. En hij vind het super, maar ook spannend hoor.


De Robot waar ze al weken mee bezig zijn.
Ik wens jongste Uk en zijn team leuke momenten, veel succes, en niet de minst onbelangrijke van dit alles heel veel plezier. En morgen zijn we weer een ervaring rijker, die we weer meenemen voor later.
Hoezo spannend.  
Een heel fijn weekend voor jullie allemaal groetjes Petra.

woensdag 16 februari 2011

Dierbaar!!!

 Dit is al bijna 50 jaar oud, ik kreeg het ik denk bij mijn eerste verjaardag en het is gelukkig mooi gebleven ik heb er bijna nooit van gegeten. Het bordje met beker vind ik schitterend en staat nu te pronken bij mij in de kast. Heb het jaren geleden van mijn moeder gekregen ze zei toen nou moet je er zelf maar oppassen en dat doe ik graag.



Dat wij ruim 15 jaar geleden trouwden kreeg ik dit van mijn oma, die nu niet meer leeft
Dus dit Engelse servies koester ik met heel mijn hart.



Dat we 5 maanden later ons eerst kindje kregen kreeg ik dit van mijn moeder.
Eerst het hartje het is een bijtring en later het geborduurde laken en sloopje, heel dierbaar.




En bij geboorte jongste Uk kreeg ik van mijn ouders dit schattige muziekdoosje.
En alles is me zo dierbaar.



Ook kregen we nog dit schattige van emaille bordje, kommetje en bekertje.
Zo lief en nogmaals alles koester ik met heel mijn hart.


Nog een mooie zonnige dag, en bedankt voor jullie lieve reacties.
Groetjes Petra.