zondag 27 november 2011

Ik maak voor 5 december......

..... een kado'tje voor kerstmis. Ik maakte een mooi krans in kerstsfeer om voor 5 december kado te doen. Ik maak zoiets met heel veel plezier, ik hou ervan om iets persoonlijks te geven en het liefst iets wat ik met mijn eigen handen gemaakt heb. Dat lukt niet altijd, maar dit vind ik zelf heel mooi geworden.


Mijn moeder krijgt dit op pakjes avond en ik weet zeker dat het in de smaak valt. Ze houd van rood met de kerst dus helemaal goed voor haar. Het is de welbekende krans van pendaal emmerzakken opgeleukt met rode bessen, rozebottels, en bevroren bessen ik ben er zelf heel blij mee.


 Ik zette er een lichtje in met een rood glas wat ik een heel sfeervol licht vind geven. Wat kleine sliertjes rood draad erover heen maakt het een mooi geheel ik ben er helemaal happy mee. En ik weet mijn moeder ook, ik heb het met veel liefde gemaakt en dat weet ze. Ik hou heel veel van haar.   OO ik vind het zelf zo mooi geworden!! Of klinkt dit te ijdel. Ik ben er echt heel Happy mee.Ook maakte ik voor advent, deze hartjes. De hartjes maakte ik van kraaltjes, deed er een lintje met labeltje aan en stempelde daar het nummer in. Ik pakte 4 water glazen met een blauwe gloed, mos en kaars erin en  Voil√° !! Omdat ik de foto's vanmiddag maakte brand er nog geen kaars, maar straks voor de eerste adventzondag steek ik er een aan.

 
Op het mos deed ik nog wat parelkralen wat ik zelf erg mooi vind staan, komt het creme van de kaars een beetje terug. Zo begint er alweer een beetje meer kerstsfeer te ontstaan. Voor een ieder die dit leest ik wens jullie veel licht in deze donkere dagen, ik steek een kaarsje aan en denk aan de mensen die wel een lichtje kunnen gebruiken.  


Geniet van de dagen voor de Sint in aanloop naar de kerst.  Denk eens aan iemand die wel wat licht kan gebruiken. Luister naar elkaar en doe alles met liefde, voor jullie allen veel liefs en een liefdevolle groet.
Petra.

donderdag 24 november 2011

OO KOM ER'S KIJKEN....

. . . hoe ik mijn stulpje verder heb opgeleukt met SINT dingen, ik vind het zelf weer erg leuk geworden. Ik heb een krans gemaakt, daar 2 zelf gemaakte zwarte pietjes op gezet wat kaarsjes erbij en dit word dan het gehele plaatje. 


We zijn hier in huis druk doende voor het heerlijk avondje en we hebben er allemaal heel veel zin in, en als het dan zover is genieten we met volle teugen en hebben enorm veel lol met elkaar. Warme chocolade melk met slagroom en we zingen wie zoet is krijg lekkers.

Zo dit zijn weer wat sfeerplaatjes over 5 december.


Nou nog ff snel aan de rijmelaarij, want dat hoort er voor ons helemaal bij.
Groetjes Petra.

donderdag 17 november 2011

Een vleugje kerst !!!

Alhoewel ik bijna altijd wacht tot na 5 december, heb ik nu toch hier en daar al wat kerstigs in huis. Niet te veel hoor maar gewoon een grote kerstbal een bal van mos een kruidnagelbal zelf gemaakt, jeetje wat veel werk maar erg mooi en ruikt heerlijk. Dit alles samen op een bord gelegd en zie hier een beetje kerstsfeer.

 Ik vind het zelf een heel gezellig sfeertje.


Dat hartje met dat engeltje erop vind ik ook z'n schatje en dat past er ook erg goed bij.

Ik word hier helemaal blij van nog een paar mooie bloemen van de hortensia erbij ik vind de kleuren zo mooi bijelkaar passen.


Deze kopjes vind ik ook wel wat hebben met dat goud doet ook wel een beetje kerst aan. Ik brand er een waxinelichtje in en dat geeft gelijk een sfeervol geheel.


Ik ben er zelf erg tevreden mee, kleine accentjes kerst en toch volop in Sint - Nicolaas stemming. Want dat feest word hier nog volop gevierd ik kan niet wachten zo gezellig.


Misschien zit er wat inspiratie voor jullie bij.


Verder wil ik jullie allen bedanken voor de leuke reactie's op de voordeur het is iedere dag gezellig thuis komen, en we wachten met spanning of hij niet ons huisje voorbij loopt. Maar met z'n deur kan het toch haast niet fout gaan. En hebben jullie je naam al in het grote boek gezet moet je echt ff doen zo leuk.
  http://sinterklaasjournaal.ntr.nl/#/home/ onze jongste Uk heeft dat opgezocht en wij staan er in met ze allen dus ff opzoeken.
Voor jullie allemaal een mooie dag en geniet van wat er op je pad komt.
Groetjes Petra.