zaterdag 28 april 2012

Nog een ontmoeting en een plan.

Weer erg leuk ik had hier gister bezoek van Ger van het blog  http://hoorndesovervloeds.blogspot.com/  ze was samen met haar man lekker een paar dagen op vakantie in een leuke B&B en heeft de moeite genomen om langs te komen. Het was een zeer gezellige ochtend/middag ze kon gewoon niet weg komen wat hebben we gezellig zitten kletsen echt SUPER leuk. En ook werd ik nog eens verwend met deze zelfgebakken vruchten kruidkoek.




En ik kan je nu zeggen hij was heerlijk, ook kreeg ik een prachtige bos tulpen en zoals je zelf kunt zien heel mooi verpakt echt zo lief Ger ik heb je natuurlijk al heel hartelijk bedankt maar nogmaals bedankt het was heel gezellig jullie hier te hebben. 


Door deze ontmoetingen heb ik een plan bedacht, en zou van jullie willen weten of daar animo voor zou zijn. Hoe zouden jullie het vinden om bij mij thuis een blogontmoeting te hebben in de vorm van misschien een gezellige
 HIGH TEA. Kopjes genoeg zoals je ziet.


En als daar een groep uit komt die dat leuk vind kunnen we misschien in overleg allemaal wat lekkers mee nemen om zo de High tea te realiseren. Het lijkt mij echt SUPER en ik wil je graag uitnodigen als je het ook leuk vind om te reageren.


Ik zorg natuurlijk voor koffie en thee, kopjes genoeg zoals je ziet, en ik maak iets lekkers om de high tea compleet te maken. Eerst maar eens kijken of er meer zijn die dit ook leuk vinden, en zo ja als je bij elkaar in de buurt woont kan je misschien samen reizen. We kunnen een dag door de week nemen maar het kan ook in het weekend. Nou ik zie jullie reactie graag tegemoet en nogmaals het lijkt mij erg leuk. Een heel gezellig weekend en ik hoop dat we elkaar zeer binnenkort zullen ontmoeten.
Groetjes Petra.

dinsdag 24 april 2012

Zo Hollands !!!

Ik had er al een klein beetje over verteld, de bollenvelden iedere keer weer mooi. En zo verwend om de hoek van de deur, heel veel foto's gemaakt om even met jullie te delen.



 
Ik heb hier eigenlijk heel weinig over te vertellen dus kijk en geniet er alleen maar van.





 
Prachtige Hollandse luchten, met een mooi kleuren pallet. Soms denk ik wel eens dat sommige kleuren niet bij elkaar kunnen, maar als je al die tulpen naast elkaar ziet staan kan alles dus heel goed met elkaar.






Lange rijen prachtige tulpen ieder jaar weer geniet ik er met volle teugen van. 
Ik blijf het heel mooi vinden.  De foto's lijken wel een beetje onscherp, maar op het moment van fotograferen waaide het heel erg en ik denk dat het daardoor komt. En anders gewoon slecht gefotografeerd.


Ik hoop dat je er net zo van heb genoten als ik in het echt, en als je de kans krijg om ook eens langs te rijden zeker doen het blijft genieten. Ik wens jullie allemaal een hele goede week, maak er wat moois van geniet van alles wat er op je pad komt.
Groetjes Petra. 

zondag 22 april 2012

Zo leuk ......


. . . . . gister ochtend stond Michelle van  http://indezevendehemel.blogspot.com/  samen met haar man Jo bij mij op de stoep. Ze had een weekendje weg geboekt en zat vlak bij mij in de buurt, dus ik liet haar weten dat ze van harte welkom was. En ja hoor daar stonden ze in de stromende regen aan de voordeur. Ik herkende haar onmiddellijk want ze heeft een foto op haar blog staan, echt zo leuk. We volgen elkaar al van af het eerste begin dat we bloggen. Koffie gezet en kletsen maar, en ze verwende me ook nog eens met dit hier Michelle en Jo het was heel erg leuk om jullie te ontmoeten en nogmaals heel erg bedankt voor jullie attentie oude schoen mallen SUPER leuk zijn ze.


Ze waren ingepakt in ik denk een oude krant zo sfeervol, met een lief schattig kaartje met een roos erop.
De krant heb ik natuurlijk ook gefotografeerd, en het lieve kaartje hangt aan de mallen.


Zoals ik al vertelde ze kwamen met regen, maar ze vertrokken en het begon al wat op te lichten, en alhoewel het wel erg hard waait vandaag is het hier droog en zonnig. Dus volgens mij hebben ze het qua weer best getroffen. Geniet van de bollen velden Michelle en Jo, en misschien dat we ooit nog eens jullie kant op komen.


Ik zei al dat ze ook naar de bollen velden gingen waar ik onlangs zelf ook was geweest, blijft mooi en ik ben zo bevoorrecht dat het om de hoek van de deur is ik heb me heerlijk uitgeleefd en prachtige foto's gemaakt. Maar daarover later meer, ik bedankt jullie allemaal hartelijk voor de leuke reactie's op de jonge merels ik zie ze gelukkig nog regelmatig rond ons huis scharrelen en de ouders hebben het er nog steeds druk mee. Ik  wens jullie nog een fijne zondag. Groetjes Petra.

maandag 16 april 2012

Jonge merels gespot!!!

We hebben al jaren merels in onze tuin en ook altijd wel een paar nesten, maar nooit zo dat je er ook mooie foto's van kan maken. En nu je zal het niet geloven op oog hoogte, echt zo gaaf. Je ziet ze groter worden en ja hoor vandaag is het dan gebeurt ze zijn uitgevlogen.



Moeder merel is er mager van ze vliegt echt af en aan met een bek vol voer, en die snavels gaan bij alles wat ze horen open, zelfs als ik foto's maak. Ik hoop dat ze het allemaal gaan overleven.



 Ze zijn met z'n drieën en je kan nu nog niet zien of het een mannetje of een vrouwtje is ze hebben allen dezelfde kleur maar, drie die uitvliegen helemaal geweldig toch?



En nu ja de vogel is gevlogen, ik heb er de afgelopen weken met volle teugen van genoten, z'n pril geluk en nu maar hopen dat ze veilig zijn en groot mogen worden.



   Ik weet niet of het helemaal duidelijk is maar van de kinderen stond er in een tuin kast nog altijd een oud trekkertje, en daar boven op zijn ze gaan bouwen.


Ik hoop dat de moeder geen last zal krijgen van het lege nest syndroom want dan hebben we over een paar weken weer een nest. Maar dat vind ik niet erg hoor het is een pracht om te zien.



 Ik hoop dat jullie er net zo van kunnen genieten als ik heb gedaan, een hele fijne week allemaal.
Groetjes Petra.

zondag 8 april 2012

Happy Easter !!!

Ik wil jullie allemaal een hele fijne tweede paasdag wensen ik hoop dat jullie de eerste paasdag goed zijn doorgekomen. Ik had zelf gehoopt op iets meer zon maar ja dat was niet zo, dan maar wat zonnige foto's.


De Narcis

Ook de narcis heeft de lokroep
van de lente weer gehoord.
En ze heeft de bruine aardkorst
met haar groene blad doorboord.
Kijk, daar staan haar gele bloemen
met hun hart van glanzend goud.
Ja, ik denk dat iedereen wel
van de dichters - narcis houdt.


Voor paas natuurlijk ff wat bosjes bloemen gehaald narcissen vind ik helemaal bij paas passen. Ik weet niet waarom maar paas en geel horen gewoon bij elkaar vind ik dan he. En natuurlijk tulpen, ik kreeg een hele grote bos witte tulpen van onze vrienden met takjes bloesem ertussen echt een prachtige bos. En zelf kocht ik nog wat tulpen in mooie kleuren. 


De Tulp

Als jij in het voorjaar
de velden versiert,
dan wordt dat natuurlijk 
door velen gevierd,

Jij maakt van ons landje 
één groot schilderij,
en ieder jaar komt er
een nieuwe kleur bij.

En als jij bij ons
in de tuin wordt gezet,
dan vormen jouw bloemen 
een vrolijk palet.

  

 Ze staan echt prachtig, lieve vrienden heel erg bedankt het was weer gezellig. Zelf kocht ik rode met een geel randje erlangs doen het ook erg mooi.


    


Zeg nou zelf dat is toch genieten ik loop er steeds langs om er even naar te kijken. Ik word hier ondanks de koude toch heel erg warm van, zo mooi. En dan de violen buiten ze doen het erg goed, ook hier kan ik zeer happy van worden.


 Dan tussen het genieten van al deze prachtige bloemen ben ik ook zo nu en dan aan het opruimen, kan ik nog een leuk liedje van. Geleerd toen ik met mijn kinderen de cursus met muziek op schoot heb gedaan.
Hier komt ie het helpt en iedereen doet mee,
Opruimen een en twee,
doe maar met me mee,
samen drie en vier,
opruimen met plezier.
En omdat ik zo heerlijk aan het opruimen ben heb ik hier drie boekjes die ik graag aan een ander wil geven dus mocht er iets voor je bij zitten schroom niet. Laat hier een berichtje achter en zeg er even bij waar je voorkeur naar uitgaat. Het boekje van Beatrix Potter is in het engels, The tale of Mrs.Tiggy - Winkle.
Bloemenkinderen van het hele jaar, de gedichtjes over de Narcis en de Tulp komen uit dit boekje en zo staat het vol met gedichtjes over veel bloemsoorten. En dan nog een boekje Oude versjes en oude prentjes. 


 Rest mij nog te melden dat ik heel erg blij ben met jullie lieve berichtjes over de puinhoop en dat er onder 
ons mensen zijn die ook druk bezig zijn of het net achter de rug hebben. Ik weet natuurlijk dat het goed komt maar af en toe baal ik behoorlijk zo veel overhoop maar ik weet alles zal goed komen, en die hart onder de riem doet mij heel erg goed. Voor jullie allemaal een prachtige bos tulpen voor al de steun in onze PUINHOOP.


Groetjes Petra.