donderdag 31 mei 2012

Wat wonen we toch mooi !!!

Ja hoor ik ben d'r nog, het examen achter de rug en nu maar afwachten spannend hoor. En wat hebben we een mooi weer gehad zeg heerlijk van genoten en mooie foto's genomen in onze tuin. Wat hebben we toch een goddelijk plekje hier echt geweldig mooi zoals we wonen. Vind ik dan he, of klinkt dit te. Ik ben echt heel blij met ons stekkie, kijk maar ff mee.

  
Dit is achter ons huis waar een slootje langs loopt en daar staat onze rabarber plant en ook heel veel fluitenkruid ik heb het lekker laten staan want ik vind het prachtig. En de rabarber bloeit dat is een hele mooie bloem hij heeft hier en daar een rood tintje genieten hoor al dat moois.



De ene bloem nog helemaal in de knop de andere al in bloei. Tussen al dat moois staat de paardenbloem niet geel in de bloei maar helemaal uitgebloeid tussen de boterbloemen.



Ook nog een foto van het altijd zo lieve bloemetje van het lelie'tje van dalen zo heerlijk geurend ieder voorjaar weer een lust voor het oog. Dan de lupine zomaar aan komen waaien maar daarom niet minder mooi, hij is prachtig van kleur. 


En een clematis in het zacht roze vol met knoppen en al een enkele bloem in volle bloei.


En hier zitten ook nog de bloesem van de appel en perenboom tussen heeft ook veelvuldig gebloeid 
Dan nog een mooie blauwe bloeier weet de naam niet maar het staat er prachtig bij.



Zeg nou zelf dit is toch een lust voor het oog. En dan nog even de jonge merels, volgens mij is er een van de drie nog in leven en deze word erg verwend door vader en moeder. Hier vader ff lekker aan het badderen en op de tuintafel vader en kind. Ze skodderen hier nog steeds om ons heen ook weer genieten dus.



 De drink en badder bak heb ik zelf gemaakt en er word veel gebruik van gemaakt het is hier een komen en gaan van veel vogels. Ik zit soms op wacht om het vast te leggen zoals hierboven. Ik wens jullie allen veel van deze geniet momentjes, kijk om je heen en blijf genieten van wat er op je pad komt. Voor straks alvast een heel fijn weekend.
Groetjes Petra.

donderdag 17 mei 2012

Waar blijf de tijd......

. . . . .  ik zie dat het laatste bericht op 28 april is geplaatst, dus van daar de titel waar blijft de tijd. Ik weet niet of jullie het boek met de titel Waarom mannen niet luisteren. . .  en maar een ding tegelijk kunnen. kennen  maar ik lijk op het moment wel een MAN. Ik kan op dit moment ook maar 1 ding tegelijk me hoofd loopt gewoon over. Kind, midden in zijn examen spannend!!! wil dat hij gezond eet en drinkt maak verse smoothie voor hem dat doet de hersens goed, roep ga op tijd naar je bed zodat je goed uitgerust aan je volgende examen kan beginnen enz, enz. Gewoon heel veel te doen badkamer nadenken wat en hoe we het willen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mezelf hier niet zo goed in herken want daar had ik nooit last van, de leeftijd misschien?


Deze van dasklei gemaakte pop maakte ik in de periode dat ik daar nog veel plezier aan beleefde, maar nu denk ik hij is leuk maar waar zet ik het nu weer neer? Maar ik wilde hem toch met jullie delen het gezichtje heb ik met een dun penseeltje zelf geschilderd priegel werkje hoor maar erg leuk om te doen. En het lijf is een ballon beplakt met dasklei, en daarna natuurlijk geschilderd. 


De kraag is gemaakt van kleibladeren en de haren van een bezem met aan het uiteinde een klein korreltje klei en daarna natuurlijk ook weer geverfd heel veel werk maar met veel plezier gemaakt.


De kleuren vind ik nog steeds geweldig mooi, de stof die eronder ligt is een pas gekochte sjaal die in India gemaakt is ook prachtige kleuren, je kan aan de kleuren zien dat het een echte wollen sjaal is. Het zijn kleuren die me een warm gevoel geven.



Dan over het idee om een blogontmoeting te organiseren blijft in mijn gedachte hangen maar door de drukte in en om ons huishouden even naar de achtergrond geschoven maar wat in een goed vat zit verzuurd niet. Beloofd.


Als er nog mensen zijn die het leuk vinden om aan een blogontmoeting mee te doen het kan nog hoor. Ik wil jullie allemaal een gezellige Hemelvaartsdag toewensen hier is het weer niet onredelijk dus we gaan er lekker van genieten.  Groetjes Petra.