zondag 28 oktober 2012

Lekker bezig !!!

Eindelijk weer eens lekker bezig geweest in ons huisje, doordat ik toch behoorlijk van slag was de boel de boel gelaten maar schop onder kont heeft mij weer doen beseffen dat niemand hier bij gebaat is.
Gister lekker ramen gelapt nieuw hoekjes gemaakt en dat maar ff vastgelegd.In de herfstvakantie met jongste Uk ff naar de Zweedse woonwinkel geweest en kon het natuurlijk weer niet laten maar heb weer wat leuke spulletjes gekocht, jongste en ik vinden het heerlijk daar en samen hebben we dit uitgekozen.


Dit is een hele simpele standaard met daaraan wat leuke hartjes en puntzakjes, en we hebben bedacht dat het voor kerst ook erg leuk is om er dan kerstklokjes ook daar gekocht en kerstballen in te hangen. De effen rode hartjes zijn gebreid echt zo leuk.De rode/witte potjes met cyclamen kochten we daar ook eerst de witte potjes neergezegd later roch omgeruil voor de rode potjes en zo is het blijven staan. Dat beertje wat een oog mist is het beertje waar man lief vroeger mee gespeeld heb, en de andere beer ooit zelf gemaakt op een workshop. Kan er zomaar geen afstand van doen ze zitten zo leuk naast elkaar.


Is toch een schattig beertje zo, ik heb het jaren geleden gekregen en ben er erg blij mee. Zo heb ik ook nog mijn eerste schoentjes en die van man lief, zal ik volgende keer eens laten zien. Zo schattig die kleine maatjes.

Al met al weer een heel gezellig geheel geworden en neem van mij aan het was geen overbodige luxe om de boender er weer eens ff door te halen nog twee hoekjes dan heb ik de hele kamer weer gehad.  Maar later meer daarover. Denken jullie nog even aan mijn give - away je kan nog een paar dagen mee doen. 


Dus als je het leuk vind om mee te doen laat een berichtje achter en je maak kans. Nieuwe volgers welkom leuk dat jullie me hebben gevonden en bedankt allemaal weer voor de leuke reacties.
Groetjes Petra.

maandag 22 oktober 2012

Van slag.....

. . . . was ik behoorlijk door het bericht van @nne die op 11 oktober kwam te overlijden aan haar ziekte. Zo erg zelfs dat ik totaal geen inspiratie had om zelf een nieuw bericht te plaatsen, vond het bijna ongepast om een berichtje te plaatsen en dat het leven gewoon door ging. Maar zoals ik al op verschillende blog heb gelezen het leven gaat verder hoe dan ook. 


Afgelopen week met mist over het land en de op komende zon dat geeft toch weer een mooi plaatje. 


Kan gelukkig erg genieten van dit soort beelden, ik vind het heerlijk om in deze tijd van het jaar te wandelen en mooie plaatjes te maken ik geniet dan ook enorm van al jullie herfst posten met mooi verkleurde bomen paddenstoelen en wat al niet meer bij dit jaargetijde past.

.

 Zelf trok ik erop uit om kastanjes te zoeken en ja dat lukte.
                                                                                      

Ik vond ze zelfs nog in de huls sommige erg stekelig andere weer bijna glad en een tweeling. Ik kreeg iemand om de koffie die wat voor me meenam en ik was gelijk verliefd.


Ik had al een dienblad staan met glaasjes, kaarsjes wat herfstgeur, en gedroogd spul. En wat had ze voor me meegenomen deze schattige kaboutertjes en een paddenstoel van kaars, echt zo leuk en erg lief. Ik heb ze op het dienblad gezet tussen de anders spullen s'avonds kaarsjes aan staat zo gezellig.

 

En ik had het in mijn laatste bericht al gezegd, een give -away hier is ie dan. Een houten hart met tekst, een wax geur hart, knijperhartjes met kerstengel want ja die tijd gaan we tenslotte weer op 4 labels met een cijfer voor b.v. advent,  paar bedeltjes en 4 kaarten. 


  Iedereen mag hier aan meedoen, een linkje plaatsen mag is leuk maar moet niet. En me gaan volgen als je dat nog niet doet ook heel leuk, maar moet niet. Je kan meedoen door een berichtje achter te laten t/m 31 oktober dan maak ik de winnaar bekend. Geniet van alles om je heen en maak er een mooie week van.
Groetjes Petra. 

vrijdag 5 oktober 2012

Haal de herfst in huis !!!

Jeetje mina wat vliegt de tijd, ik zie dat het alweer een poosje geleden dat ik een berichtje heb geplaatst. We zitten inmiddels alweer in oktober, het komt hier met bakken uit de lucht het waait dat het een lieve lust is, dus dan ga ik binnen lekker aan de gang. Ik kocht van de week prachtige herfst chrysanten, plukte wat hortensia en sedum en maakte hier een krans van.   


Nou moet ik eerlijk bekennen dat onze hortensia's het behoorlijk af hebben laten weten qua bloemen. Ik heb vele hortensia's maar een enkele bloem dit jaar maar toch genoeg om dit er van te maken.


Ik ben er zelf erg kuin op zoals ze dat hier zeggen op z'n echt Westfries. Ook maakte ik er een voor mijn moeder omdat ik weet dat ze echt hartstikke gek is op kransen. Twee kleuren chrysanten kocht ik een zachte roze en een donkere roze, en ik vind het heerlijk om te maken.

   
De lichte roze gaf ik aan mijn moeder ende donkere tint hield ik voor me zelf, ik zette het op een taartschaal met voet, deed een mooie kaars in de midden en klaar is Petra.


 Gister liep ik naar de brievenbus en zag tot mijn verbazing de herfst in eigen tuin, er stonden verschillende paddenstoelen in het gras met een mooi zonnetje erop kon ik het niet laten om daar foto's van te maken. Ik vind ze erg mooi geworden.Paddenstoelen horen voor mij echt bij de herfst, als wij in de herfstvakantie wel eens naar Vlieland gingen (echt mijn favoriete eiland) zag je ze veel, en vele malen mooier dan hier in eigen tuin. Maar als ik de foto's zo zie mogen ze er best wezen hoor.Ik  hoop wel dat niemand me in de tuin heeft zien liggen want ik denk dat het er niet uitzag maar ik heb de foto's die me blij maken en dat is het belangrijkste toch.Wij hebben best veel mos in het gras misschien dat dat een reden is waardoor er paddestoelen in komen, en dat mos op de foto's doet het wel erg mooi.


 Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor de lieve en leuke reactie's op de foto's van Australië, ook heet ik mijn nieuwe volgers van harte welkom leuk dat jullie de weg naar mijn blog hebben kunnen vinden dat doet mij deugd en alle stille lezers ook van harte welkom. Verder heb ik een Give-away klaar liggen dus let even op allen die het leuk vinden om hier aan mee te doen.
Een liefdevolle groet Petra.