zaterdag 26 januari 2013

Net op tijd !!!

Als we de berichten mogen geloven gaat het warm water regenen de komende dagen, dus ik ben zo blij dat ik deze foto's heb. Dat heel Nederland al onder een dik sneeuwdek lag was hier alles gewoon nog groen. Maar we zijn uiteindelijk niet vergeten en ook wij hebben ons portie gekregen heerlijk. Ik ben gek op mooi winterweer lekker buiten genieten van al dat moois want mooi dat was het. Deze week s'morgens vroeg een prachtige zonsopkomst, met een rode gloed over het landschap.



Ik ging naar buiten om dit zo snel mogelijk vast te leggen. Het was zo wonderschoon er hing nog een beetje mist boven het land en een mooie roze gloed gaven deze prachtige foto's. Ik kan hier enorm van genieten vind het echt heel mooi.


   
Omdat wij de vogeltjes ook niet vergeten met dit weer is het een lust voor het oog ze vliegen dan ook af en aan, er komt en gaat van alles voorbij. We hebben merels, mezen, roodborstje, maar ze laten zich niet gemakkelijk fotograferen maar een aantal is toch gelukt en die sneeuw maakt alles toch wel veel mooier hoor.



Het beeld heb ik ooit zelf gemaakt, je kreeg toen een blok cement zacht genoeg om in te snijden en dit ben ik zelf met mijn twee kids. Een geweldige ervaring om op deze manier te beeldhouwen, het staat in weer en wind en het word steeds mooier. En zo met een laagje sneeuw weer heel bijzonder. En de bloem van de hortensia een van de weinige die onze stuiken had de afgelopen zomer heb ik laten staan, nu met sneeuw.



Doordat het bij ons verschillende ochtenden vrij mistig was kregen de bomen een laagje rijp om hun takken geeft een mooi aanzicht. Nou zoals je kan zien was ik heel blij met die witte deken, geeft zoveel meer sfeer aan je foto's.


 En voor wie mijn vorige post gemist heeft  i.v.m. mijn twee jaar bloggen een give away je kan nog mee doen tot 1 febr. dus kijk even bij mijn vorige berichtje en laat als je mee wil doen nog een reactie achter.


Heel erg bedankt voor al jullie leuke reactie's nieuwe volgers welkom leuk dat jullie me de moeite waard vinden om te volgen. Gezellige zondag als je de weg op moet doe voorzichtig en een mooie nieuwe week. Geniet van alles wat er op je pad komt.
Groetjes Petra. 

zondag 20 januari 2013

IJsbloemen en .......

. . . . . een Give Away zoals beloofd ik blog nu ruim twee jaar en dat vond ik wel wat waard. Beleef heel veel plezier aan het bloggen en hoop er nog heel veel plezier aan te beleven. Iedereen mag hier aan meedoen, volger of niet stille lezers of mensen zonder blog het is mij om het even. Ik kocht Daphne's Diary en dacht die is leuk genoeg om weg te geven, bij meer dan 25 reacties geef ik nog iets weg dat word dan een verrassing.    


Voel me vereerd als je me zou willen volgen maar geen must, het is al leuk dat wat ik plaats bekeken word en zoals mijn blog heet de moeite waard is om bekeken te worden. Toen ik hier twee jaar geleden mee begon had ik dat nooit gedacht, wel dacht ik is het wel de moeite waard om te lezen of zijn me foto's wel de moeite waard zag altijd al zoveel moois voorbij komen dat ik dacht dat kan ik zelf nooit zo goed. Maar ja ook dacht ik, ik ben ik en doe het op mijn manier en wat schetst mijn verbazing krijg soms zelfs complimentjes over hoe mooi ze me foto's vinden (bloos, bloos) maar oo zo leuk om te horen.


 Dan wat foto's over de ijzige koude van deze winter, prachtige ijsbloemen.De ijsbloemen staan in de schuur op de ramen ooo wat zijn ze mooi en zeker de moeite waard om met jullie te delen, de sloot is dicht en zoals jullie op de foto kunnen zien geen sneeuw gewoon groen grasland.


 Best jammer maar voor als je weg moet heel fijn. En binnen bloeien de amaryllis bollen die ik rond kerst had gekocht en gewoon zo op een bord neer heb gelegd.



Ze doen het goed zoals jullie kunnen zien.En die ijsbloemen die blijven me verbazen zoveel moois wat de natuur ons zomaar geeft. Maar de koude wind die we sinds vrijdag hebben mag wel iets minder want het is hier vandaag wel errrruuuuggg koud. Maar binnen brand de kachel en de chocomelk staat klaar want die twee bikkels van jongens van mij zijn aan het schaatsen.


Zie de narcissen boven de grond uitkomen ik hoop dat het blad evengoed mooi blijft als de vorst straks over is maar ik ben er bang voor.


Ik zou zeggen als je me give away de moeite waard vind laat hier een reactie achter en 1 febr. op verjaardag van oudste Uk kies ik een winnaar en misschien wel twee. Als je naar buiten gaat kleed je warm aan geniet van alles wat er op je pad komt, maak er een mooie nieuwe week van.
Groetjes Petra.

zondag 13 januari 2013

Oud en .....

. . . .  nieuw, dat ligt alweer ver achter ons. Ik wens jullie toch allemaal nog een prachtig, liefdevol, saamhorig, gelukkig, en gezond 2013. Nadat ik al op verschillende blogs las over het niet kunnen plaatsen van foto's was ik zelf ook aan de beurt, en omdat ik de grootste digibeet ben die er op aarde rond loopt duurde het ff voordat ik hier weer verder kon. Ik ben dan ook erg blij met jongste Uk die mij dus weer wegwijs heeft gemaakt met hoe het nu werkt.


Nadat ik nu 2 jaar geleden onze keuken een nieuw verfje gaf besloot ik om een rek wat er al 14 jaar hing te vervangen voor een kast. Ik kan me de reactie van Mea van Mayflower nog zo goed herinneren staat best leuk maar als ik mocht kiezen. En nu 2 jaar later toch de kast er weer uit kon er niet aan wennen rek geschilderd in de kleur van de keuken en ik ben er weer helemaal happy mee.


En de kast is al weer ff weg, en als ik nu de foto's zie best een mooie kast maar dat rek ja dat heeft toch iets, ik kocht toen een kast omdat ik het zo vervelend vond dat alles steeds zo stoffig werd. En nu het rek weer terug is denk ik dan maar een keer vaker een soppie maken, want wat staat het leuk. Ik begrijp helemaal wat Mea toen bedoelde, kan je zien hoe een reactie kan blijven hangen.



 Alles weer van zolder gehaald om er in te zetten want ja dit alles paste nooit in die kast. En zie je mijn Winnie de Pooh pot 10 jaar geleden voor Moederdag gekregen van jongste Uk zoiets doe je toch nooit weg, en daarom staat hij hier nu weer te pronken in het rek. Super blij word ik hier van. Hier was het rek net opgehangen en staat alles er nog niet in, dus er volgen nog wel foto's van hoe het er nu bij staat.


Onder het rek hangt een rekje met hartjes en haakjes daar hangen dan weer wat leuke dingen aan en zeg nou zelf weer helemaal TOPPIE toch. Dus dit is voor mij ook van Oud naar Nieuw, en dit rek !!! gaat nooit meer weg dat snappen jullie vast wel.


Door dat gedoe met het niet kunnen plaatsen van foto's was de lust om te bloggen ook een beetje weg, heb wel bij jullie gekeken en heel soms een reactie geplaatst maar niet zoals daarvoor, ik hoop dat het weer terugkomt want eerlijk is eerlijk bloggen is hartstikke leuk als het maar werkt. Rest mij nog te melden dat 1 januari 2013 ik 2 jaar blog en dat wil ik niet ongemerkt voorbij laten gaan dus het volgende bericht word een
GIVE - AWAY.
Groetjes Petra.