zaterdag 23 februari 2013

GARAGE SALE !!!!
Ja ik ben druk bezig met het organiseren van een garage sale. Hiervoor ben ik in ons dorp nog mensen aan het benaderen die daar ook aan mee willen doen. Voor de kinderen een gelegenheid om iets te drinken en muffins te versieren.


Een koffiehoek met lekkers om na te denken of je iets niet of juist wel zou willen kopen, zodat je achteraf geen spijt krijg als je iets niet heb gekocht.  


En wat ook de moeite waard is na een bezoek aan mij is dit http://www.fluwelstulpenland.nl/ zeker als je de  kinderen meeneemt.Vorige jaar pas geopend een erg leuk uitje. Dan zitten we ook nog dicht bij het strand wat ook altijd zeer geslaagd is om heen te gaan. En zijn er rond om ons dorp twee wandelroutes die erg leuk zijn om te lopen tussen de weilanden door waar de schapen lopen te grazen. Ook erg leuk voor kinderen dus.


Dit alles staat op de agenda voor zaterdag 6 en zondag 7 april 2013, en nu maar hopen dat het weer goed is zodat alles lekker buiten kan staan. Schrijf deze datum alvast in je agenda zodat je hem niet kan missen. Ik zal hier tot die tijd regelmatig op terug komen en af en toe wat foto's laten zien van wat ik zoal heb. Ik zou het heel leuk vinden als jullie een linkje op je blog zouden willen zetten. 
Groetjes Petra.   
  

zondag 17 februari 2013

Bloemen ......

. . . . en een leuke oproep bij het blog van Micki  Dream make share erg leuk idee, en mijn eerste pakketje is dan ook al verstuurd. Ik heb vergeten er foto's van te maken maar bij het volgende ga ik dat zeker doen. Verder heb ik mezelf van de week heerlijk verwend en het hele huis staat dan ook vol met bloemen. Ik kocht prachtige witte amaryllissen van steel tot knop en dan naar bloem.Ik had ze in een glazen vaas gezet en dat ik aan de keukentafel zat zag ik dus de prachtige stelen van de amaryllis en ik had er eucalyptus en bloesem takken tussen staan. Ik vind het zo decoratief staan dus dacht daar moet ik iets mee gaan doen en dit is het geworden.Ze komen prachtig open en ze staan er nu nog steeds heel mooi bij, ik geniet er dan ook enorm van. De stampers zijn zo mooi om te zien eerst lange zonder stuifmeel sprieten en later worden ze kleiner en zitten onder de stuifmeel. En zie je die prachtige glans in de bloem het lijkt wel of er glitters in gestrooid zijn.


Ik kocht nog een hortensia, en mooie donker paarse tulpen een dubbele bloem en een paar nieuwe zacht roze kalanchoë's ook erg mooi. Je moet jezelf kietel wil je lol hebben zei mij moeder eens.
 

   
En alhoewel geel niet mijn favoriete kleur is in bloemen kocht ik toch 6 potten ' Tête-à-tête ' narcissen en zetten deze in een mooie oude boodschappenmand en het staat echt super. Maar net als bij de hyacinten in de knop vind ik ze het mooist.


Dus van alles wat zal ik maar zeggen rustig wit en heel gekleurd. Ik geniet van alle soorten bloemen binnen of buiten maakt niet uit. Ik hoop dat jullie hier ook van kunnen genieten. En nog even dit vergeet niet op het blog van Micki te kijken en erg leuk om zelfs mee te doen dan ben jij misschien de volgende waar ik een leuke kaart naar op mag sturen. Een mooie nieuwe week met enkele onder ons lekker een weekje vakantie. Hier gaan we morgen gewoon weer aan het werk.
Groetjes Petra.

woensdag 13 februari 2013

Sneeuwklokjes !!!

Deze bolletjes doen hun naam eer aan, terwijl er hier nog sneeuw op het grasveld ligt zie ik toch hier en daar gewoon de sneeuwklokjes bloeien. Dat is toch helemaal super vandaag het zonnetje erop ik dacht foto's en daarna collage's helemaal leuk.Ik ben helemaal blij met deze foto's ze zijn toch prachtig geworden zo met de glinstering van de zon op de sneeuw. Je zou zeggen het is nog veel te koud om te willen bloeien maar zoals je ziet niets is minder waar.
Wat valt hier verder nog over te zeggen ik vind het alleen maar mooi kan hier erg van genieten. Met het zonnetje erbij was het vandaag best een mooie dag, maar er ligt hier dus nog steeds sneeuw.
 En als de berichten waar zijn morgen gaat het weer sneeuwen. Heb nu toch ook wel zin in het voorjaar, na mijn griep kom ik nog steeds een tandje tekort weinig energie, snel moe na inspanning balen ik ben nooit ziek maar voel me nu nog steeds niet helemaal in orde. Er zit dus niets anders op dan het rustig aan te doen.Nou ik hoop dat ik jullie niet verveel met deze sneeuwklokjes foto's. Ik bedacht nog even een aardigheidje dit i.v.m.VALENTIJNSDAG de dag van de vriendschap en de liefde. En omdat ik jullie reacties altijd zo lief vind, en ik daar dus ook enorm van geniet voor iedereen een warm hart in de koude sneeuw.En omdat bloemen ook altijd leuk zijn op de dag van de vriendschap voor jullie allen deze mooie bloemen, want ik voel het bloggen en de lieve reacties als een soort vriendschap. Ik wens iedereen dan ook een mooie, warme liefdevolle dag morgen met heel veel liefde en vriendschappen.
Groetjes Petra.

woensdag 6 februari 2013

Eindelijk !!!

Nou hier dan eindelijk de winnaar van mijn give-away. Jullie hebben er lang op moeten wachten maar door een zware griep niet in staat dit eerder te doen. En bah ik voel me nog niet helemaal jofel. De gelukkige is geworden Ger van het mooie blog  Hoorn des overvloeds dat heeft ze wel verdiend na een akelige tijd als je me je adres even wil doorgeven Ger komt het tijdschrift zo snel mogelijk jou kant op.


En dan ziet alles hier weer wit nadat het gisteravond grote vlokken heeft gesneeuwd. Maar de bollen ruiken het voorjaar en komen met hun nieuwe groen de grond uit. De sneeuwklokjes zijn hier de eerste die bloeien, maar de krokus en de boshyacint hebben er ook zin in hoor, ze staan al een paar centimeter boven de grond.


Zo mooi dat frisse groen.


En hier door gebrek aan inspiratie en ziek te zijn geweest hier nog wat foto's uit het verleden. Maar daardoor niet minder mooi hoor.Een prachtig bord met overheerlijke peren erop.


En ik had beloofd bij 25 reacties op mijn give away zou ik nog wat weggeven en ik was blij verrast het waren er zelfs nog meer dan dat. De tweede winnaar is Juliëtte van het mooie blog Vintage farm Norway  omdat zei al deze mooie tijdschriften moet missen, en ze laat de prachtigste foto's zien van een heel mooi land. Juliëtte geef even het adres door dan komt er ook een mooi tijdschrift jou kant op.


Ik wil jullie allemaal enorm bedanken voor de leuke reacties ook van stille lezers of mensen die zelf geen blog hebben echt hart verwarmend en welkom nieuwe volgers erg leuk dat jullie mijn blog de moeite waard vinden om te volgen. Ik wens jullie allen een fijne dag geniet van het mooie weer het is hier prachtig.
Groetjes Petra.