vrijdag 31 mei 2013

Leuke dag !!!

Ik vertelde dat we een leuke dag uit met vrienden gingen, en dat dagje uit was een verrassing. Een keer in het kwartaal hebben wij een dag/avond met onze zeer hechte vrienden groep. We deden dit altijd op een avond maar iemand van de vrienden stelde voor dit eens in een ander vat te gieten. En zo ontstond kwartaalmeeting nieuwe stijl. De eerste keer nieuwe stijl werd een bezoek aan de boerderij Engel Hoeve met een prachtige cottage tuin bezoekje waard  zeker een bezoekje waard. Een prachtige tuin waar de mensen die er wonen vol passie over kunnen vertellen, kijk maar mee.





Doordat het toch wel een hele lange tijd veel te koud is gebleven stond lang alles nog niet in de bloei van wat er normaal gesproken wel al zou bloeien maar even goed was het wonder schoon.





Het was gewoon sprookjesachtig alles zag er zo verzorgt uit en wat ik al zei ze konden er vol passie over vertellen. Ik kan je aanbevelen om deze tuin te bezoeken mocht je hier een keer in de buurt, tevens hebben ze ook verkoop van mooie planten.





Nou ja zo kan ik nog wel even doorgaan zoveel foto's genomen ik kon er geen genoeg van krijgen. Dit weekend hebben ze de tuin ook weer open in combinatie met meer activiteiten dus ben je in de buurt. Echt een bezoekje waar.





Nou ik denk niet dat ik teveel heb gezegd, dit is een kleine greep uit de foto's die ik maakte en ik hoop dat je zo een beetje een indruk krijgt van hoe het is geweest. Nadat we de tuin hebben bezocht zijn we lekker gaan borrelen met een hapje en een drankje bij de vrienden ook hebben we het avond eten met elkaar gedeeld. Een zeer geslaagde kwartaalmeeting nieuwe stijl, heb nu al zin in de volgende wat staat ons dan weer te wachten. Zelf zit ik al te nadenken voor als wij aan de beurt zijn.





Ik wil jullie allemaal een heel gezellig weekend toewensen, hier staat het weekend nog ff in de klus stand ik hoop de overloop af te krijgen met het schilderwerk zodat er volgende week behang op de wanden kan. En het mannenkracht gaat verder met achtertuin.


  Geniet van alles wat er op je pad komt er is zoveel moois je moet het alleen wel willen zien.
Groetjes Petra.

zaterdag 25 mei 2013

Mooie bloemen !!!

Eigenlijk heb ik weinig te vertellen, behalve dan dat ik nog steeds volop aan het schilderen ben en alles nu 1 keer in de goede kleur staat, en dat het behang en de vloerbedekking uitgekozen is, dus dat kan besteld worden. Morgen hebben we een dagje met vrienden wat we gaan doen is nog een verrassing. Ik heb er zin in even wat anders dan de verf lucht hier thuis. Man lief gaat alles voor me schuren zodat ik weer volop kwasten kan, de laatste ronde wat verven betreft. Als dat klaar is begint het leuke werk, dan kan je tenminste zien hoe het wordt. Ik laat het jullie zo snel mogelijk zien hoor. Hier nog wat mooie collage's uit de ouwe doos, maar daarom niet minder mooi.



De bovenste foto's niemand wil de paardenbloem in zijn tuin maar als hij uitgebloeid is vind ik het echt een schoonheid hoor. Wazig wit echt SUPER mooi en het fluitenkruid hierboven ook elk jaar weer een cadeautje als dat opkomt. 



De clematis en de fruit bloesem belooft veel appeltjes dit jaar want de boom van de James Grieve zit echt bom vol en ik vind het een lekkere appel bijna niet meer te krijgen want je kan deze appel niet lang bewaren.



 En dan hierboven de schitterende bloem van de rabarber plant oohh deze vind ik ook zo mooi. En dan de vlier die volop bloeit ook prachtig, z'n mooi klein fijn bloemetje en de geur die hij geeft heerlijk gewoon. 



 Hier is de rabarber al uitgebloeid maar ook dit vind ik een heel mooi gezicht. Maar eigenlijk is dat met alles wat de natuur ons geeft. 

  
En ondanks de lang aanhoudende koude groeit en bloeit alles gewoon door misschien wat later dan normaal maar het komt toch allemaal weer op, en dit alles is gratis dus geniet ervan want het is prachtig. Ik wens jullie  een mooi weekend en kijk om je heen naar al het moois.
Groetjes Petra.

maandag 20 mei 2013

Kwast !!!

Weinig in blogland te vinden af en toe ff snel bij jullie langs om te kijken maar reageren gaat ff niet lukken. Ben al ruim een week een met kwast en verfpot, maar ja het moet gewoon. Even doorbijten. Als badkamer klaar was kon ik beginnen met schilderen en dat is NU dus.

   
Al het rood is nu noot wit en al geel is ook al bijna in de goede kleur. Maar als alles de goede kleur heeft, ja je raad het al moet alles nog een keer. En dan nog behangen en nieuwe vloerbedekking.


Wat zijn er een hoop mooie kleuren he, ik ben echt gek van kleur. Maar kom ik ga nog een stukje verven, dus ik zou zeggen tot later. Het eindresultaat laat nog even op zich wachten maar gaan jullie zeker nog zien.

  
Voor jullie allen een prachtige bos rozen, geniet nog even van een fijne tweede pinkster zondag.
Groetjes Petra.  

maandag 13 mei 2013

Update Backyard !!!

Zoals beloofd hier het vervolg van onze tuin, en ik kan je vertellen dat er keihard gewerkt is door iedereen. Een heel groot compliment aan mijn twee bikkels van kinderen die echt hun steentje hebben bijgedragen, ik kan niet anders zeggen dan dat ze de handen flink uit de mouwen hebben gestoken ik ben echt SUPER trots op ze. Ik weet niet of je nog weet hoe het was maar er is echt heel veel gebeurt.



 Alle takken afgevoerd, palen erin om de schoeiing te verhogen zodat de oppervlakte groter werd, palen voor de schutting erin en hier is jongste Uk zijn vader een handje aan het helpen. 


Er is een container vol puin weggebracht, klein nadeel alles moest voor het huis komen, het zand en de planken voor de schutting die werden bezorgd moest toen weer naar achter. En dat waren heel veel kruiwagens zand en heel veel planken hoor. 



De koeien staan ondertussen ook weer buiten, hier staan de palen voor de schutting alweer maar dat ging niet zo gemakkelijk als dat ik het nu opschrijf hoor. Een dikke dag werk,  maar ondanks de nog steeds koude wind in de vakantie hebben we er prachtig weer voor gehad heel veel zon en gelukkig niet te warm. 


Onze oudste Uk mocht zijn verjaardag nog vieren is een winter kind maar wilde het nu in de meivakantie vieren, kwam goed uit al het zand lag op de plek van bestemming en het werd dus een strandfeest. Maar door de te koude wind (lees storm afgelopen vrijdag) hebben we de partytent opgezet om de feestvreugde te verhogen. Op de volgend foto's een klein impressie, van ik mag wel zeggen een zeer geslaagd feest.


 Er stond een bordje met ROOKRUIMTE gewoon lekker buiten dus en om het wat op te leuken aan te kleden surfplank, strandstoelen, stootboeien, schepnetten ja wie wat bewaard enzenz. En we hadden een thema feest en het thema was film de jongelui die kwamen hadden er veel werk van gemaakt.

   
En zoals je op deze foto's kan zien staat hier ook de schutting alweer, mooie zwarte planken die gepotdekseld bevestigd zijn. En in de hoek waar het lager is komt glas zodat we het mooie uitzicht niet kwijt raken. 


Ik sluit af met een collage van violen die ik vroeg in de morgen heb gemaakt dauwdruppels erop in het zonlicht. Ik heb ze pas laat kunnen planten en had er een hard hoofd in maar ze doen het echt prachtig. Ik wens jullie allen een mooie nieuwe week. Later meer Backyard!
Groetjes Petra.

woensdag 1 mei 2013

Backyard !!!

Ja eindelijk gaat het dan toch gebeuren, jaren is onze achtertuin een groot speelparadijs geweest voor onze kinderen en hun vriendjes. Een grote hoop grond met een gat erin zodat er altijd plek was om een vuurtje te maken en broodjes te bakken op een stok en een trampoline voor ontzettend veel speelplezier. Maar ja kleine kinderen worden groter en nu in de mei vakantie, zodat ze ook een handje kunnen meehelpen zijn we begonnen tot ieders vreugde.



Deze enorme grote wilg is op, dus hij moest eruit nou dat hebben ze geweten wat een klus. Hij lijkt misschien niet zo groot maar je kon hem lang niet omarmen. Afgezaagd, met boer lief uit de sloot gehaald met trekker op het land neergelegd aan stukken gezaagd en afgevoerd.



Dat dit heel veel werk is hoeft ik jullie vast niet uit te leggen, maar de plannen liggen klaar en het komt allemaal wel goed. Maar net als met alles het moet eerst erger wil het beter.



Door deze veranderingen in onze tuin hebben we een berg Trampoline over, misschien iets voor een van jullie kijk hier even Trampoline voor heel veel speelplezier.




Zo kijken wij vanaf boven op de achtertuin, nu komt er een schutting want anders kan je niet lekker buiten zitten het waait hier echt altijd. En door het boerenbedrijf achter ons huis is het uitzicht niet echt fraai. Een grote berg met kuilgras waar plastic over heen ligt en daarop oude autobanden ik kan me mooiere dingen bedenken maar ja de beste man moet wel zijn beesten kunnen voeren.



Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte, we gaan vrolijk verder en ik zou zeggen kijk nog even hier Trampoline voor een mooie Berg trampoline. 


Geniet van het mooie weer, alhoewel het is nog best fris hier hoor koud windje. Maar we genieten van het buiten kunnen zijn en het opknappen van onze achtertuin. Wordt vervolgd. 
Groetjes Petra.