zondag 22 december 2013

Meer kerstsfeer !!!!

Dit zijn mijn laatste foto's voor kerstmis, morgen en dinsdag nog werken dus dan komt het er niet meer van. Ik geniet enorm van al die mooie kerstlogjes zo mooi, de een uitbundig, de ander sober, maar allemaal genieten. Ik maakte voor mijn moeder nog een mooi kerststuk en dat wil ik jullie nog graag even laten zien.Ik kocht een laag dienblaadje, waar een blok oase door de midden in paste, moest van een helft nog een klein stukje af en toen kon ik beginnen. Ik stak er eerst rond om coniferen groen in toen een ander soort groen weet de naam niet meer, en daar overheen weer coniferen groen, maar dan met een licht geel tintje.
Vind ik mooi veel verschillende soorten en kleuren groen geeft een mooi effect. Zelf hou ik erg van zoveel mogelijk natuurlijke materialen maar er mag gerust een klein glimmertje inzitten. Maar kaneelstokjes, gedroogde sinasappelplakjes en cran berry's  geven voor mij de finish in touch, en deze ruiken dan ook nog eens heerlijk.   Ook kocht ik nog een paar mooie glazen potten met een in rood geschreven tekst erop en deze doen het ook heel erg leuk. Ik plaatste een waxinelichtje in het midden en deed daar cran berry's omheen. We kochten een knoepert van een kerstboom maar daar kwam ik thuis pas achter, hij lijkt buiten altijd kleiner dan binnen, maar het een prachtige boom. Doet het leuk he rood, groen, skimmia, eucalypthus, cran berry's, rood/wit lint ik word er blij van heerlijk deze kleuren. Waar ik ook iedere keer weer blij van word dat zijn jullie lieve woorden, bedankt weer voor een prachtig jaar bloggen.


Voor degene die het nodig of moeilijk heeft ik steek een kaarsje aan. Ik hoop dat ze de kracht zullen krijgen die ze nodig hebben om door te gaan. Geniet van en met elkaar en maak er een gezellig kerstfeest van.

Koester wat verloren ging.
Vier wat is gebleven.
Omarm hetgeen nog komt.

Een liefdevolle groet Petra.

dinsdag 17 december 2013

Een vleugje kerst !!!

Ik kom er gewoon niet aan toe om een post te maken, heb nog hele leuke foto's van 5 december maar dat heeft nu met al de kerst blogjes ook geen zin meer. Jullie houden ze te goed, volgend jaar Sint??? Nu dan  wat kerst sfeerplaatjes, Santa Claus himself hand made door mijn moeder ik vind hem helemaal geweldig, wat een werk heeft ze hier aan gehad. Maar het is meer dan de moeite waard geweest, ik ben er zo blij mee.


Zeg nou zelf is toch geweldig, zulke mooie quild lapjes ik vind hem helemaal leuk.


De witte rendieren heb ik al een paar jaar iedere keer weer heel leuk om ze uit te pakken, ik heb een flink dienblad waar ik wat kerstgroen op heb gelegd, dan nog een paar schattige poppetjes op de ski's een paar glimmende kerst hartjes en eikels erbij en zo is het een mooi geheel.


Ik maakte nog een mooie kerstkrans voor aan de voordeur, waar ik iedere keer als ik thuis kom zo happy van word kerstbelletjes eraan en klaar is Petra. Iedere keer als er iemand binnen komt hoor je de belletjes rinkelen, kling klokjes klingelingeling kling klokjes kling.


De lange slanke kerstman is een kadodoos voor een fles wijn staat ook heel erg leuk. Ik ben altijd al gek van rood, maar met de kerst helemaal rood is gewoon mijn kerstkleur.


Ik hoop voor de kerst nog het een en ander te laten zien, ik ga nog wat maken en hoop dat ik er de tijd voor kan vinden om het met jullie te delen. Geniet van deze heerlijk tijd voor de kerst, met hier en daar een kaarsje aan, een lichtpuntje in de duisternis voor diegene die het nodig heeft.
groetjes Petra.