donderdag 25 juni 2015

Werk aan de winkel !!!

Ja ondanks het niet echt prachtige zomer weer, groeit en bloeit alles welig. Wat ook betekend dat de kruisbessen klaar zijn om geplukt te worden. Dit alles heeft mijn lieve pa gedaan, want daar staan ze ook in tuin. En omdat het voor me ouders gewoon weg te veel is kreeg ik een emmer. Ik denk dat er ruim 10 kilo inzat. Ja dan ga ik dus aan de slag, maar eerst ff foto's nemen op een paar prachtige borden gelegd en dan maar plaatjes maken, daarna van steeltje en uitgebloeid bloemetje ontzien en dan ja je raad het al jam maken want om de kruisbes zo te eten vind ik niet zo heel lekker.

                      

Nou kan je er natuurlijk voor kiezen om alles zo in pan te doen, scheelt hoop werk en dan na koken door zeef halen, maar ik hou van jam met een bait, en jam door zeef is mijn inziens meer gelei. We eten hier eigenlijk alleen maar jam door de yoghurt niemand die hier jam op brood eet. Ik maakte een combi van kruisbessen met banaan erg lekker overigens en ook een combi met gedroogde abrikoos, ik deed er nog het sap van twee sinaasappels bij en vulde zo mijn goed schoon gemaakte potten met heerlijke Home made Jam.

                     

Zet wel eens een tafeltje aan de weg met jam en zo koop je een overheerlijke, eerlijke, vol met biologische fruit Home made Jam zonder alle toevoegingen. Moet ik altijd aan de reclame denken wat heb jij op je brood 60% suiker en een beetje fruit, wat is er met ons eten gebeurd Is met mijn jam zeker niet het geval puur fruit, met wat vocht om het te kunnen koken.

                    

Ik vond tussen de aardappels nog een hartverwarmende aardappel, deze gebruik ik om jullie hartelijk te bedanken voor de felicitaties met mijn verjaardag.

                   

Ik wil jullie alvast een heel gezellig weekend toewensen met hopelijk veel zonneschijn, geniet van alles wat er op je pad komt er is veel moois je moet het alleen wel willen zien.
                                                 Een liefdevolle grote groet Petra.vrijdag 19 juni 2015

Weer .....

...... een jaartje ouder, ja gister was dat en het was gezellig. Van het vriendinnetje van oudste Uk kreeg ik een prachtige bos bloemen. Ik kreeg meer bloemen kan ik heel erg van geniet mooie bossen bloemen, violieren ooh prachtig en lekker ruiken hang af en toe boven de bloemen voor de geur. 

                     

                     

Mooie zacht roze rozen met een blauwe distel erdoor, z'n schattig  boeketje hier word ik blij van.
Verder wat gevulde envelopjes gekregen, want ik weet niet hoe jullie dat hebben maar eigenlijk heb ik niet echt meer wensen. Ons huis staat vol zou eigenlijk wel minder kunnen dus, geen kado's meer voor mij. Kreeg nog een mooi tijdschrift ook iets waar ik altijd heel blij van word, een aantal jaar geleden kocht ik dat altijd voor mezelf, maar de laatste jaren doe ik dat niet meer omdat de tijdschriften die ik graag kocht veel te duur vind. Dus altijd leuk om het dat te krijgen lekker lang lees plezier. En nog even een rondje door de tuin klaprozen volop in bloei met heel veel bijen er omheen een mooi gezicht.

                    

                    

Het zijn dus vele verschillende het ene hart is zwart het andere weer wit, de meeldraden zijn anders en naast al het rode wat opkwam nu ook af en toe een roze die bloeit wel jammer dat het aldoor nog zo koud is want we zijn weinig buiten hier, alllen om in de tuin te werken maar zou er nu ook wel eens willen zitten. Wel grappig om de bijen en hommels te zien ze rollen onder de meeldraden som zitten ze er helemaal onder en zijn ze zo zwaar van het stuifmeel dat ze amper weg kunnnen vliegen.

                   

                    

De juffertjes doen het ook prachtig en wat me opvalt ze hebben niet allemaal dezelfde blauwe kleur sommige zijn echt heel licht blauw en andere zijn veel donkerder ook zijn er al die uitgebloeid zijn en de zaaddoos al laat ziet. En dan onze prachtige roos jammer dat je hem niet kan ruiken want de geur is fantasties. 
                                    
                    

Ik wil jullie alvast een heel gezellig weekend toewensen, geniet van alles wat er op je pad komt er is zoveel moois je moet het alleen wel willen zien.

                                                     Grote liefdevolle groet Petra.


zaterdag 6 juni 2015

Weekend

Oohh wat ben ik blij dat het niet meer zo warm is, ik wil echt niet klagen maar zoals gister ik kan er niet tegen. Nu is het hier prachtig weer strak blauwe lucht, maar een fris windje heerlijk toeven buiten voor mij dan he. Mezelf even verwend ik kocht een prachtige bos pioenrozen, ware het niet dat de bloem  enkelbladig was maar het hart is fantasties.

                       

Ik heb het per dag gefotografeerd en het duurde best lang voor de eerste knop een beetje open kwam.
En als ik heel eerlijk ben vind ik de dubbele bloemen mooier, maar ik kon aan de knop echt niet zien of dit het geval was. Geniet er evengoed heel erg van hoor, ze zijn prachtig en ook de kleur helemaal top.

                       

In eerste instantie lijken de meeldraden er een beetje bij neer te hangen maar volgende dag ach kijk zelf maar.

                          

                                                          Wonderschoon toch ?
Dan heb ik nog een vraag voor een ieder die dit leest, ik ben op zoek naar twee jaren 60 rotan stoelen, waar ik dan z'n leuke schapenvacht in kan leggen lijkt me helemaal leuk voor op de veranda. Mocht je iemand weten of heb je ze zelf maar ben je ze zat, laat het me dan even weten. 

                     

Kocht nog een schattig blikje met zaadjes, en tekst past goed bij me stoelen vraag don't forget please.
Rest mij nog te melden om je een schitterend weekend te wensen, geniet van alles om je heen er is zoveel moois je moet het alleen wel willen zien. 

                                                       Een liefdevolle grote groet Petra.