zondag 12 juli 2015

Of dit nog goed komt ?

We hebben hier verschillende fruitbomen staan, maar door de harde wind de afgelopen dagen rammelen al de appels uit boom op grond. Zo jammer dit, er hangen er nog wel in maar het waait hier nog en er vallen er steeds uit deze morgen lagen er weer veel meer op de grond. 

                    

                    

Het is een James Grieve een vrij vroege appel, en als ze ff groter zijn dan klein schil ik ze toch en maak er appelmoes van goede aanvulling voor een jam of chutney, rode bessen met appel maakt namelijk een over heerlijke jam. En de rode bessen zijn net van de struik gehaald bij mijn ouders dus Mjam.

                    

                        

Verder staat tuintje er prachtig bij, Clematis aan andere kant van steegdeur nu volop in bloei mooie kleur paars. En de pavavers staan er ook weer schitterend bij, oohh kan hier zo van genieten. Krijg veel complimeten van voorbijgangers dat tuin er zo prachtig bij staat, zo leuk om te horen veel werk maar groots resultaat doet me goed theetuin maken misschien grote droom zou ik best leuk vinden. Ben zelf bang dat tuintje daar niet groot genoeg voor is, of gewoon proberen en kijken hoe het gaat. Kweenie hoor twijfel, twijfel, en dan denk ik weer gewoon doen. Kweenie hoor !!!

                   

                    

De roze stokroos is geweldig mooi, zag hem op verschillende blogs al langs komen maar bloeit hier nu ruim een week ongeveer. En vlak naast de stokroos staat een heerlijk geurende roos die het heel goed doet, geeft deze zomer heel veel bloemen jammer dat je hem niet kan ruiken zo lekker.

                    

                   

En wat een beetje zon al niet kan doen, je zag de hortensia's roze worden, met een paar dagen was het een roze waas prachtig gewoon en wat me op valt zoveel bloemen ongelofelijk gewoon. Ik kan me niet heugen dat er ooit zoveel bloemen hebben ingezeten, is dat bij meer mensen zo of alleen hier.

                   

                   

En hier een week geleden eerste lampionnetje gespot, zijn er ook heel veel duurt nog wel ff voor ze oranje zijn maar ga straks ook al mandje groene plukken vind ik ook prachtig en zo leuk om mee te decoreren. 

                   

Dit voorjaar vlinderstruiken geplant en ze bloeien bijna kan niet wachten ben zo benieuwd hoe kleur in het echt is. Als het goed is heb ik een diep paarse en een diep rode kleur, komt in bloei vast nog wel voorbij met hopelijk heel veel vlinders, moet weer heel veel mooie plaatjes geven.
Geniet nog even van deze zondag, en voor degene die vakantie hebben fijne vakantie geniet ervan.

                                                     Een liefdevolle grote groet Petra.