zaterdag 11 juni 2016

Rabarber tijd !!!

Ik ben weer heerlijk bezig met het maken van jam, de rabarber zo vers van het land hup in de pan. Zo besef ik maar weer eens hoe een bofbips ik ben, want dat ben ik natuurlijk wel als je het zo uit de tuin mag pakken. Het is dan wel niet mijn tuin, maar pap zegt gebruik het maar lekker want alleen krijgen we dat allemaal nooit op. Ook sla, andijvie, courgette, en pompoenen en nog veel meer staat er weer in. Dus vanavond eten wij lekker andijvie uit opa (want zo noemen we hem nu wij kinderen hebben) zijn tuin verser is er niet heerlijk. Maar dan nu over naar de rabarberjam, heerlijke combi's gemaakt.

                        

                       

Van de grote bladeren van de rabarber wil ik nog een paar vogel drink bakjes maken, gaat als volgt een hoopje zand daar blad omgekeerd opleggen, cement maken over blad uitstrijken stukje kippegaas voor versteviging nog laagje cement erover en dan een weekje goed laten drogen. Blad er af halen en dan kom je de mooie nerven van blad prachtig te zien, water erin en de vogels hebben een bad. Erg leuk maar als ik ze gemaakt heb laat ik het nog wel zien.

                       

                       

Dat kleine schaaltje was over veel te weinig om potje te vullen, maar restjes van jam verdwijnen hier als sneeuw voor de zon heerlijk door de yoghurt, nog lekkerder bij stukje kaas, brie of een danablu op toastje. 

                       

De nieuwe smaken rabarberjam staan ook weer in mijn marktplaats shoppie, neem eens een kijkje misschien zit er iets voor je tussen. Rest mij nog te melden om jullie allen een heerlijk weekend te wensen. 
                                                      Een liefdevolle grote groet Petra.

8 opmerkingen:

  1. Ooohh ziet er allemaal lekker uit...moet het toch ook eens gaan doen, rabarber zat hier, en ja we zijn echt wel bofbipsen als we zo lekker vers van het seizoen kunnen eten...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Petra,
    Wat heerlijk dat je rabarber zo uit de tuin van je vader kunt pakken. Ik vind rabarber zo lekker en ga er heel binnenkort ook weer eens wat van kopen. Ik vind het namelijk ook erg lekker bij gebakken aardappelen en een schnitzel...
    Een vriendin van mij maakte jaren geleden voor mij ook al zo'n vogeldrinkbak, maar dan met een blad van de Groot Hoefblad. Die vogeldrinkbak staat nu al jaren voor de vogels hier in mijn tuin. 's Winters zet ik hem op zijn kant om te voorkomen dat hij stukvriest. De vogels drinken er uit, maar vooral gebruiken ze deze om lekker te badderen. Dan vliegen de spetters je om de oren hoor...
    Fijn restje van de zondag nog,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmm ik hou van rabarber. Nu ik het zo lees proef ik de smaak bijna. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo leuk om te doen ook!En idd, verser kan niet!

    Ik heb altijd rabarber in de tuin gehad, alleen voor het maken van vogeldrinkbakken! Er staan er hier een heleboel.Ik heb er nooit draad in gedaan.
    Probeer ook eens wat kleine, eventueel met blad van andere planten. Ook heel leuk!

    Veel suc6!

    Fijne week.

    Groetjes Thea♥

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk om jam te maken met verse producten uit de moestuin.
    Rabarber is heel goed te combineren met andere fruitsoorten en ik geef de voorkeur aan combi met aardbeien wanneer ik confituur of compote maak.

    Leuk dat je ook weer creatief aan de slag gaat met het rabarberblad.
    Heb al meer dan 20 jaar zo'n blad van cement en Groothoefblad gemaakt in tuin staan voor decoratie en is onverslijtbaar.
    Bij het zien van jou mooie foto's krijg ik ook weer zin om mijn bak met lege potten van zolder te halen en ze met iets te vullen.
    Leuk effect geeft het zonlicht door de windlichten,doet me denken aan de fijne huidversieringen met henna verf.

    Fijne dag en lieve groetjes XXX
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh heerlijk he vers uit de tuin! Ik heb een mini moestuintje, maar toch geniet ik er van als iets rijp is om 'geoogst' te worden :) Leuke nieuwe header heb je!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Petra, wat ziet dat er heerlijk uit, fijn dat je het zo uit de tuin kunt plukken, en dan ook nog anderen groenten. Ik wens je een fijn weekend en groetjes van mij, Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hej Petra, nu val ik hier net tegen etenstijd met de neus in de rabarber. Heerlijk! Je weet het met deze foto's ook mooi te presenteren. Fijne week, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen