vrijdag 1 april 2016

Kremlin hier in de buurt !!!

Tweede paasdag was voor ons z'n dag van wat gaan doen. We kregen s'morgens koffie visite met een briljant idee. Eerst even overleggen of iedereen hier zin in had, en zo togen we naar het Kremlin. Ik had er al veel over gelezen en gehoord want het is hier niet ver vandaan, maar ik was er nog nooit geweest.
En ik vond het erg leuk en echt de moeite waard om gezien te hebben kijk maar mee.

                          

                          

De man die dit alles gemaakt heeft is hier ik dacht 30 jaar geleden mee begonnen, hij heeft echt alles zelf gemaakt. Ik heb de mallen van de mooie torens zien liggen, stapels oude stenen, plavuizen en ander materiaal wat hij nog kan gebruiken. Een rondleiding met de verhalen hoe alles tot stand is gekomen behoort tot de mogelijkheden. 

                        

                        

Ze zijn een aantal weekende per jaar open en voor € 2,50 p.p mag je naar binnen. En voor groepen mag je altijd een afspraak maken. Het is echt heel bijzonder dat iemand dit in zijn eentje kan maken.

                       

                       

De beelden die in de tuin staan heeft hij ook allemaal zelf gemaakt, er was er een bij die ik zo in mijn tuin had willen hebben. Je kan de tuin ook bezoeken (als ze open zijn) zonder rondleiding maar het is juist wel erg leuk om te horen hoe hij aan bepaalde spullen is gekomen.

                      

                      

Hier liggen de mallen van de torens, ik denk gemaakt van ijzer. En wat te denken van de deur met prachtig beslag zou een deur zijn die ik best in mijn tuin zou willen hebben hoor.

                      

                      

Mocht je hier in de buurt zijn echt leuk om een keer naar toe te gaan, ondanks het weer op tweede paasdag heel harde wind hier maar gelukkig droog heb ik hier heel erg van genoten.

                     

                     

Dit is de Neptunus fontein die Ger Leegwater want zo heet de beste man als laatste gerealiseerd heeft.
Maar ik zag alweer iets nieuws in aanbouw, lijkt het je ook leuk om dit eens met eigen ogen te bekijken.
http://www.topindekop.nl/kremlin.htm lees hier over openingstijden enz,enz. Geniet van een mooi weekend want de zon gaat volop schijnen, en daar zijn we allemaal wel een beetje aan toe denk ik.

                                                      Een liefdevolle grote groet Petra.