donderdag 30 juni 2016

Spannend !!!

En dan is alles er weer klaar voor, onze oudste Uk komt morgen na bijna 5 maanden varen weer lekker thuis. Het lijkt allemaal heel lang, maar als we nu terug kijken is het voorbij gevlogen. Gister aangemeerd in Brownsville, en vandaag word hij door agent opgehaald en naar vliegveld gebracht.
En morgenochtend kunnen wij hem dan eindelijk ophalen van Schiphol.

                                       

        

Deze foto's heeft hij ons gestuurd in de periode dat hij onderweg was tijdens z'n laatste trip was van Italië naar Amerika. En van Amerika vliegt hij vannacht naar Nederland waar hij dus morgenochtend aankomt. Altijd weer spannend, maar we bidden dat we hem morgen weer gezond en wel in onze armen kunnen sluiten. En we zijn zeer dankbaar dat tweede stage periode op zee goed verlopen is.        


                 

Als ze voor anker lagen ging er een lijntje uit om te vissen, en ja dan vangen ze ook nog wat makreeltje.  
Ik heb gevraagd of hij nog wensen had, en wat denk je gewoon eten mam gewoon brood lekkere vlees  stukkie kaas, en verse groente want dat Amerikaanse brood schijnt niet te haggen te zijn. Dus lekker brood bij de bakker vandaan en een heerlijk pannetje verse tomaten/groentesoep moet goed komen toch.

                                         

Zo trots op hem nu kan hij strak na vier jaar keihard werken op z'n school en twee stage periodes die lang niet altijd even gemakkelijk zijn geweest, wat hij overigens nooit gezegd heeft (maar dat weet je gewoon) zijn diploma in ontvangst nemen, en is hij gewoon (na ja gewoon) derde stuurman SUPER trots dus.

        

                                         Een liefdevolle grote trotste moeder groet.
                                                                      Petra,

zaterdag 11 juni 2016

Rabarber tijd !!!

Ik ben weer heerlijk bezig met het maken van jam, de rabarber zo vers van het land hup in de pan. Zo besef ik maar weer eens hoe een bofbips ik ben, want dat ben ik natuurlijk wel als je het zo uit de tuin mag pakken. Het is dan wel niet mijn tuin, maar pap zegt gebruik het maar lekker want alleen krijgen we dat allemaal nooit op. Ook sla, andijvie, courgette, en pompoenen en nog veel meer staat er weer in. Dus vanavond eten wij lekker andijvie uit opa (want zo noemen we hem nu wij kinderen hebben) zijn tuin verser is er niet heerlijk. Maar dan nu over naar de rabarberjam, heerlijke combi's gemaakt.

                        

                       

Van de grote bladeren van de rabarber wil ik nog een paar vogel drink bakjes maken, gaat als volgt een hoopje zand daar blad omgekeerd opleggen, cement maken over blad uitstrijken stukje kippegaas voor versteviging nog laagje cement erover en dan een weekje goed laten drogen. Blad er af halen en dan kom je de mooie nerven van blad prachtig te zien, water erin en de vogels hebben een bad. Erg leuk maar als ik ze gemaakt heb laat ik het nog wel zien.

                       

                       

Dat kleine schaaltje was over veel te weinig om potje te vullen, maar restjes van jam verdwijnen hier als sneeuw voor de zon heerlijk door de yoghurt, nog lekkerder bij stukje kaas, brie of een danablu op toastje. 

                       

De nieuwe smaken rabarberjam staan ook weer in mijn marktplaats shoppie, neem eens een kijkje misschien zit er iets voor je tussen. Rest mij nog te melden om jullie allen een heerlijk weekend te wensen. 
                                                      Een liefdevolle grote groet Petra.