donderdag 28 juli 2011

James Grieve!

Echt een heerlijke appel de James Grieve die wij in de tuin hebben staan. Maar er is een maar, en dat is dat we altijd te laat zijn om hem te eten want als je hem te snel plukt is hij nog niet rijp en zeer zuur maar pluk je hem en laat je hem ff liggen dan is ie heel snel melig.


Dus nu alles maar geplukt en dan voor door de jam of een overheerlijke appelmoes.  
Het zijn er best veel sta al een poosje appels te schillen en wat ik heel wonderlijk vind ze hebben een hol klokhuis en bijna geen pitten.

Ziet er best vreemd uit toch voor een klokhuis?
Het is een mooie licht groen soms een beetje geel kleurig appeltje en mijn mand is vol.


Mooi!


Nog een paar.

Nog ff en ik kan geen appels meer zien ha ha, valt wel mee hoor ik vind het prachtige foto's geworden.
Fijne avond, genieten met dit mooie weer groetjes Petra. 

dinsdag 26 juli 2011

Mooi !!!

Allereerst heel erg bedankt voor de lieve felicitaties van mijn jongste Uk nu 13 jaar. Het was een heerlijke dag om gezellig samen te zijn met buiten de regen die tegen de ramen kletterde, en binnen de gezelligheid van mensen, kaarsje, warme kachel, borreltje, hapje, taartje, praatje. En nu weer tot de orde van de dag alles weer opgeruimd gesopt en tijd voor wat mooie foto's. Heb ze gemaakt dat de zon scheen maar wil ze jullie zeker niet onthouden. Hortensia's in verschillende kleuren en soorten.


Deze rand bloem van de hortensia vind ik eigenlijk alleen buiten tussen de andere heel mooi maar de gewone bloem die je straks weer lekker kunt drogen en voor allerlei decoratie kan gebruiken heeft mijn voorkeur.

En dan de vele bramen die natuurlijk nog lang niet rijp zijn, maar wel zeer geschikt voor een mooie foto.


Er zitten er genoeg aan daar kan ik weer heel wat potjes jam van gaan maken heerlijk toch? En de vlier zit ook vol met bessen ook hier weer een lekker jam die rijk is aan vitamine C. We hebben alleen nog wat zon licht nodig maar dat komt hopelijk wel goed.

Hier gaan af en toe dit soort luchten voorbij met heel in de verte een beginnende regenboog.

En op de tuintafel heb ik al een hele poos een paar denneappels liggen en deze middag zag ik wat er uit groeide zo mooi heel sierlijk en zo fragiel.

Ik vind het zo mooi en dit is dan weer gratis en voor niks waar ik zo van kan genieten.  En hopelijk hebben jullie met me mee genoten. Groetjes Petra.

zondag 24 juli 2011

HIEPERDEPIEP HOERA!!!

Ja echt waar onze jongste Uk is vandaag 13 JAAR. Lieve kleine grote schat van harte gefeliciteerd met je verjaardag, we maken er iets moois van ondanks het slechte weer. Ik moet eerlijk zeggen zolang als hij zijn verjaardag viert zo slecht als vandaag hebben we het nog nooit gehad. We hebben altijd buiten kunnen zitten, maar vandaag staat bij ons de kachel aan met hier en daar een kaarsje het lijkt wel herfst.

En bij ons geen feest zonder ballonen krans dus te voorschijn gehaald en dan moet ie eerst ff op je hoofd voor het feestelijke effect.

We krijgen vanmiddag de visite, en we maken er een gezellige middag/avond van met straks lekker taart en omdat onze gasten ook blijven lekker eten. Veel plezier lieve kleine bijna grote Uk, van ons allemaal.
Groetjes Petra.

donderdag 14 juli 2011

Van alles wat.

Als ik heel eerlijk ben vind ik dit weer niet eens zo heel erg, lekker bezig in huis houtkachel en een kaarsje aan genieten hoor. Ik vind het gauw te warm, maar er is natuurlijk een gulden midden weg. En zoals het weer nu is dat moet ook geen dagen duren hoor. Ik heb nog wat mooie foto's van voor deze regen en harde wind.


Een landweggetje met aan weerszijde veldbloemen eigen was het in het echt veel mooier maar als ik de foto's zie maakt het me wel weer blij.  



Alles bloeit volop prachtig vond ik deze route.

Ben nog bij me vriendin op bezoek geweest die heeft echt gouden handen ze maakt van vilt de mooiste creaties en hier wat foto's van haar werk. 


Misschien vind je het leuk om een kijkje op haar site te nemen dus hier een link.

Dit is toch schitterend? Ik vind het echt zo mooi wat ze maakt.

En hier nog wat foto's van een heel klein schattig schilderijtje ook zelf gemaakt ik vind het zo knap ik kan zelf helemaal niet tekenen of schilderen ik kreeg het voor mijn 50 ste verjaardag. Een hele kleine canvas op een schilders ezeltje staat te pronken om mijn salontafel. Het is zo lekker zomers.

.  Deze roos fotograveerde ik toen de zon erop scheen ik vind het net fluweel.

Voor jullie allemaal deze prachtige roos, geniet van alle dingen die er op je pad komen.
Groetjes Petra.