donderdag 27 september 2012

Ik dacht laatste keer Down Under !!!

De laatste foto's van onze 5 prachtige weken Australië, we zijn alweer 4 weken thuis wat vliegt de tijd toch aan ons voorbij. De laatste weken zaten wij in het noorden van Australië, we vlogen van Sydney naar Cairns waar op ons een auto stond te wachten zodat zij aan onze tropical drive konden beginnen. De temperatuur was in Cairns beter, maar nog niet echt warm hoor, wel kwamen we daar prachtige bloemen en planten tegen kijk maar even mee.



 Bij deze bloem moest ik echt een paar keer kijken of het wel echt was ik twijfelde misschien kwam het door de kleur ik weet het niet maar hij was dus echt. De uitgebloeide bloemen lagen op de grond, wat bij mij de twijfel wegnam hij was prachtig de kleuren groen en een beetje paars grijs ik had zoiets nog nooit gezien heb ook geen idee wat het is maar mooi!!


       De grote vogel links boven is de Cassowary een zeer gevaarlijke vogel met een paar poten onder ze lijf waar je bang van word een zeer agressieve vogel die je nooit de rug moet toekeren want hij zal je ongetwijfeld aanvallen. Hij heeft boven op zijn hoofd een hoorn waar hij mee op je inhakt dus oppassen  geblazen en ja we kwamen ze dus echt tegen we zaten gelukkig in de auto.

    

We deden natuurlijk verschillende uitstapjes maar waar ik zelf erg van heb genoten was de treinreis van Cairns naar Kuranda.
  Het huidige station is gebouwd in 1915. In het dorp is een markt te vinden met diverse kunststalletjes en restaurants. In Kuranda bevinden zich onder andere ook een vogelpark, een vlindertuin en een koalaopvangcentrum. Om het dorp heen zijn ook talrijke wandelpaden en uitzichtpunten, op onder andere de Barronrivier. De toeristische trein stopt bij een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op de Barron Falls. De trein rijdt ook langs enkele kleinere watervallen, waaronder Stoney Creek Falls.


De spoorlijn kronkelt door de Macalister Range en wordt niet meer gebruikt voor regelmatige diensten. Zij loopt door de plaatsen Stratford, Freshwater (stopt bij Freshwater Station) en Redlynch vóór het bereiken van Kuranda.


We gingen dus omhoog met de trein maar terug met de Skyrail, over het regenwoud en hoog. Deze Skyrail is gebouwd in 1995 heeft een lengte van 7.5  km heeft 36 pijlers ieder op zijn plaats gebracht door een helikopter en de grootste pijler is 40.5 meter, het aantal gondels 114.







Nou ik hoef jullie niet te vertellen hoe mooi dit was wat een uitzicht werkelijk prachtig.



We kwamen op verschillende plekken prachtige watervallen tegen voor een van de watervallen moesten we 40 km omhoog over een smal weggetje dwars door het regenwoud. Na ik denk de eerste 10 km kwamen we onze eerste slang tegen die we over de weg zagen gaan richting gras, ik zal je vertellen dat ik ooo zo blij was dat we in de auto zaten en ook kan ik je zeggen dat ik niet altijd even ontspannen in de auto gezeten heb maar ja je moet er wat voor over hebben niet waar.



Ik denk echt dat ik jullie nog een keer mee wil nemen met onze reis ik heb nog een paar schitterende foto's die ik graag met jullie wil delen. Ik dacht dat ik het nu allemaal wel had laten zien maar nu ik weer in mijn foto's gekeken heb, nog zoveel moois.

Ik wens jullie allen een mooi weekend misschien een beetje vroeg maar geniet ervan, voor zondag redelijk weer voorspeld volgens mij dus lekker naar buiten herfst snuiven heerlijk. 
Groetjes Petra.  

17 opmerkingen:

  1. Super...onze zoon is een paar jaar geleden daar ook geweest, wilde een jaar daar blijven, is begonnen in Cairns...heeft dus al dit moois ook gezien, ik vond toen de foto's zo speciaal..net als die van jou nu weer. Van zo'n hoge waterval is hij toen nog afgesprongen ( wel onder begeleiding hoor) Prachtige reis hebben jullie gehad, dat is een ding wat zeker is...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi Petra, heel mooi! Ik ben onder de indruk van al die natuur. Wat een prachtige reis hebben jullie gehad.

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier moet je toch van genieten, de natuur biedt
    zoveel moois daar wordt een mens toch wel heel blij van.
    Dank je dat we iedere keer mee mochten genieten met je.

    Lieve groet,
    ♥Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. tjeemie peet wat een reis heb je gemaakt zeg zoveel moois niet normaal die bloemen die super grootte vogel al die mooie watervallen en ooo die hoogte wat een ervaring zeg ...iets wat je nooit meer vergeet en met veel plezier aan teryg kan denken en terug na kan kijken want wat een prachtige foto's ...ik heb genoten ...wens jou ook vast een fijn weekend ...lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En het blijft genieten van je prachtige foto's en dan te bedenken dat het in het echt allemaal nog veel indrukwekkender en mooier is... Kijk nu al uit naar je volgende post, want dit is toch niet echt de laatste?

    Fijne avond. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eindelijk weer eens tijd om te bloggen valt mijn oog op jouw mooie Australie-posten. Wat heb je jouw reis prachtig in beeld gebracht. Bij het zien van de foto´s ben ik zelf ook weer terug in Down Under. Ben er heel vaak geweest daar mijn mannetje in Adelaide geboren is. Zou er zelf voor een aantal jaren gaan wonen maar dit werd op het laatst gecanceld. We proberen nu eens in de zoveel jaren terug te gaan, maar dit valt niet mee met mijn winkel. Is niet de moeite om voor 2 weken te gaan, maar goed dat hoef ik jouw niet uit te leggen. Je hebt prachtige dingen gedaan en het is voor mij zo herkenbaar. Ik hoop dat je nog eindeloos kunt nagenieten en eenmaal geweest ben ik waarschijnlijk besmet met het Downunder gevoel en virus hahahaha.
    Bedankt voor het delen van je byzondere reis. Kijk nu al uit naar het vervolg.
    warme groet,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben al besmet met het virus maar ik bedoelde natuurlijk dat jij waarschijnlijk besmet bent nu.....
    warme groet,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat een prachtige natuur.. flora en fauna.. echt geweldig!!

    lieve groet, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Tip Hortensia´s bloeien op tweejarig hout. Knip je hem dus in 1 jaar helemaal kaal en alle bloemen eruit dan heb je het jaar daarna geen bloemen.
    Beter is om een beetje hier en daar te knippen. Wellicht wist je dit al maar anders heb je hier misschien iets aan.
    Je hebt mij nu ook weer helemaal in Down Under gebracht......
    groet Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb genoten van het zien van uw foto's van Australië zo veel, moet het zijn geweest zo'n geweldige vakantie en u erin geslaagd om verschillende delen van het, die is zo interessant om te zien. Dat groene plant ziet er zo vreemd, en de watervallen zijn zo spectaculair. Ik hoop dat je een geweldig weekend.
    Sarah x

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow, die watervallen, indrukwekkend! Mooie foto's weer! Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Woww ...prachtig !!..ja hoor op tijd.....krijg nog steeds binnen.....dus ik maak over twee weken denk ofzo een keuze......liefs Ria...xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je voert mij mee op een mooie reis door Australië. Dit continent heeft door zijn geisoleerde ligging zulke aparte planten en dieren die nergens anders voorkomen. Heel mooie foto's heb je ervan gemaakt. Fijn weekend. groet, Annet

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ha die lieve Petra.....helemaal in de ban van Australië...
    en ik na het bekijken......het is meer bewonderen geworden na zoveel prachtige natuur opnames die jij hier weer laat zien.

    Ik val in herhalingen maar wat hebben jullie een fantastische TOP vakantie beleefd!!!

    Jullie reisden door mooie gebieden van een uitgestrekt land op het zuidelijk halfrond...
    en ik ''reisden'' het internet af om op zoek te gaan naar die prachtige bloemen waar jij de naam niet van weet,waarvan je zelfs dacht bij het zien dat ze niet echt waren.....
    nou dan zal ik je ff uit de droom helpen,na lang Google en struinen langs duizenden tropische foto's heb ik de namen gevonden,

    eerste foto van de rose bloemen:
    http://toptropicals.com/catalog/uid/etlingera_elatior.htm

    en de tweede bloem met onwerkelijke kleur:
    http://toptropicals.com/cgi-bin/garden_catalog/cat.cgi?uid=Strongylodon_macrobotrys

    Kijk even bij deze link en er komt meer duidelijkheid.

    Fijn weekeind en lieve groeten!!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een geweldige foto's. Ik zit hier met open mond alles te bekijken en te lezen. Die vogel, wie had dat gedacht. Die plant ziet er ook heel apart uit. Wat een belevenis om dit stukje aarde zo vanuit de lucht te kunnen bekijken. En dan zijn dit alleen nog maar de foto's, jullie hebben het allemaal in het echt kunnen zien.
    Fijne zonnige zondag, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een prachtige foto´s Petra!
    Wat een naturschoon hebben jullie daar mogen zien, echt geweldig.
    Bedankt voor je lieve troostende woorden, dat warmt.
    Liefs gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Petra, wat heb jij veel moois gezien!
    Leuk dat je me gaat volgen,
    ik sluit me ook bij jou aan!
    Groetjes
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen