maandag 17 september 2012

Meer DOWN UNDER !!!

Omdat ik nog wel wat foto's met jullie wilde delen hier nog maar een logje over Down Under, we gingen dus langs de kust omhoog naar Sydney maar we kwamen dus langs verschillende plaatsen zo hebben wij Bairnsdale een bezoek gebracht zijn naar grotten geweest en we hebben een prachtige kerk bezocht.



De St Mary's Rooms-Katholieke kerk in Main Street staat bekend om zijn karakteristieke hoge toren en muurschilderingen op het plafond en muren. Deze muurschilderingen zijn geschilderd door de Italiaanse kunstenaar Francesco Floreani tijdens de cisisjaren in de jaren 30 van de 20e eeuw. Deze man klopte aan bij de kerk voor werk en heeft er 25 jaar geschilderd als ik het goed onthouden heb. En dit is het resultaat, prachtig toch. Ook bezochten we een prachtige grot met stalagmieten en stalactieten werkelijk een pracht. 


We verbleven in Bairnsdale ook bij een hele lieve vriendin, haar zus is de vriendin van mijn moeder zei zijn in 1958 met hun ouders naar Australie geëmigreerd en ze hebben altijd contact met elkaar gehouden. En zo kwamen wij daar terecht.


Ze heeft ons over deze tijd verteld toen we langs deze maisbakken reden waar ze met de hele familie de mais die ze hadden geplukt in moesten doen zodat het kon drogen, we hebben foto's genomen omdat het de laatste bakken wel kunnen zijn ze worden ook daar bijna niet meer gebruikt, en dus weggehaald. Ze kan haar zere handen nog voelen als ze daar aan denkt wat een werk en zo jong nog maar ze moesten allemaal meewerken om zo de kost bij elkaar te verdienen.  Maar ook daar vloog de tijd voorbij en moesten we weer verder.


Van Bairnsdale gingen we naar Merimbula, en van daar naar Kiama waar je the Blow Hole vind een gat in de rots waar het water van de zee tegenaan slaat en waardoor er dus een bult water omhoog komt werkelijk een adembenemend spektakel als het hard waait kan het wel 60 meter hoog komen.


 Wij hadden niet echt harde wind maar genoeg om ons te laten genieten, een schitterend schouwspel wat een water geweld.


Vanaf Kiama gingen we via Wollongong naar Sydney, waar we met the Hop in Hop out bus heel Sydney door konden rijden je mag dus in en uitstappen waar je maar wil.



Het weer was prachtig in Sydney, maar oo zo koud je kon echt voelen dat het winter was. We bezochten natuurlijk het Opera House hadden het uitzicht op de Harbour Bridge en deden een taxitocht over het water.




Van 's ochtens vroeg tot onder gaande zon vermaakte wij ons in deze stad. We zijn zelfs op Bondi Beach geweest, ik weet niet of iemand daar wel eens wat van op de t.v heeft gezien maar er is een programma Bondi Beach Rescue leuk om daar dan gelopen te hebben. Maar het is een gevaarlijk stukje strand met aan beide kanten rotsen waar nog wel eens wat gebeurd. Dit strand staat bekend om zijn hoge golven en er wordt dan ook heel veel gesurfd. Gelukkig was het voor ons te koud om te zwemmen en hebben wij er alleen maar gelopen met onze dikke kleren aan.



Het blijft nog steeds heel bijzonder dat ik dit met mijn gezin heb mogen doen, ik voel het als een dankbaar geschenk. Van Sydney vlogen we naar Cairns, maar daarover later meer en ik denk dat jullie dan een mooi overzicht hebben van onze mooie 5 weken Down Under. Cairns het tropische noorden met natuurlijk het Great Barrier Reef, Kuranda skyrail en de krokodillen. Rest mij nog te melden dat ik jullie heel hartelijk wil bedanken voor de lieve reactie's werkelijk hartverwarmend, dus grote bedank hiervoor.
Groetjes Petra.

21 opmerkingen:

  1. hoi Petra ,
    wanneer gaat het volgende flugtuig ?!
    Als ik je prachtige fotos bekijk heb ik het gevoel van - dar moet ik naar toe .
    Beste dank for down under ,
    Groetjes , Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. echt een bijzondere reis Petra, een reis om nooit te vergeten en zo waardevol met het hele gezin!

    fijne avond,
    lieve groet, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beautiful pictures and I love the opera house.

    Hugs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. prachtige foto's tjeemie wat heb jij veel gezien zeg en natuurlijk veel om naar terug te kijken ....een reis om nooit te vergeten ..fijne week lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie foto's van een onvergetelijke reis!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat hebben jullie een onvergetelijke reis gemaakt! Wat hebben jullie veel gezien zeg! Leuk dat wij een beetje hebben kunnen meereizen!
    Fijne avond, groetjes van Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi mooi mooi !!!...liefs van mij....♥♥♥

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goh leuk om zo ook een beetje mee op reis te zijn!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo Petra,
    Dank je wel voor je lieve reactie op mijn blog.
    Wat een prachtige foto's laat je hier zien. Wat zullen jullie genoten hebben van jullie mooie rondreis in Australië.
    Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een schitterende tocht! Wat zullen jullie genoten hebben.
    Ik denk dat zo'n reis met elkaar ook echt een geschenk is.
    En leuk dat je ons zoveel laat zien om mee te beleven!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige foto's van een geweldige vakantie!

    Ik kan mij voorstellen dat je dankbaar bent voor zo'n super vakantie met het gezin, hier blijf je altijd op terug kijken.
    Wat lees ik nu..... KROKODILLEN!

    Ben benieuwd naar de volgende foto's.

    Fijne dag en lieve groet,

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtige collages heb je gemaakt van jullie bijzondere reis. Wat een belevenis om daar 5 weken te kunnen rondreizen. Hier kunnen jullie nog heel lang van nagenieten en herinneringen ophalen. Fijn dat we tegenwoordig zoveel foto's maken.
    Lieve groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik zit met verbazing hier naar je mooie foto's te kijken Petra...
    wat een droomreis hebben jullie samen gemaakt zeg !!..En ook zo mooi als gezin samen...hier kun je altijd weer op terug kijken en is een dierbaar herinnering voor jullie.
    Bedankt dat wij ook mee mogen genieten van deze wel hele mooi land !!!!!
    Lief groetje...ELLY.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Met recht een reis die je niet snel vergeet Petra.
    Samen met je gezin heb je genoten van een land met zoveel mooie dingen, natuur, steden, mooie monumenten...prachtig en zeker heel erg "de moeite waard" helemaal passend bij jou!!!!

    Ik heb weer genoten.

    ♥Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat leuk !! wacht met spanning af.....liefs Ria....♥

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een reis! In verschillende delen nog wel, dat begrijp ik.

    En nu weer heerlijk in je Noord Hollandse huis ...

    Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Een prachtige reis zie ik, en wat heb je mooie collages gemaakt Petra.
    Fijn dat jullie zo hebben genoten van het mooie avontuur!
    Liefs Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een geweldige ervaring om met elkaar te genieten van al dit moois!

    Fijne dag. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ja, lieve Petra wanneer ik je mooie foto's zie is dit niet enkel een mooie vakantie geweest maar ook een hele leerzame,en het moet fantastisch zijn om op al die bekende plekken te komen die de meeste mensen enkel kennen van het horen zeggen of van filmbeelden op TV,jullie hebben het samen met de kinderen toch maar mooi allemaal in het echt gezien.

    Wat zullen jullie elkaar veel te vertellen gehad hebben tijdens dat bezoek aan emigranten familie,zo leuk om elkaar dan na zo'n lange tijd weer te zien.

    Ga, nog eens langs je foto's scrollen en nogmaals goed bekijken,mijn oog viel niet enkel op al die bezienswaardigheden,het blauw van water en lucht maar ook op de verschillende bouwstijlen daar.
    Prachtige belevenis deze 5 weken!!!!

    Liefs en hartelijke groeten!!!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Prachtig om zo met je mee te kijken én indrukwekkend. Dit is iets voor jullie om nooit meer te vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Bedankt voor je lief berichtje op mijn blog en ik ben eerlijk gezegd een beetje jaloers op jou. Jij bent Australië gaan bezichtigen. Zo mooi die bloemen, de streek, de natuur, de zee ... jammer dat het zo ver weg is!
    Nog een fijn en gezellig weekend, lieve groetjes Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen