vrijdag 5 oktober 2012

Haal de herfst in huis !!!

Jeetje mina wat vliegt de tijd, ik zie dat het alweer een poosje geleden dat ik een berichtje heb geplaatst. We zitten inmiddels alweer in oktober, het komt hier met bakken uit de lucht het waait dat het een lieve lust is, dus dan ga ik binnen lekker aan de gang. Ik kocht van de week prachtige herfst chrysanten, plukte wat hortensia en sedum en maakte hier een krans van.   


Nou moet ik eerlijk bekennen dat onze hortensia's het behoorlijk af hebben laten weten qua bloemen. Ik heb vele hortensia's maar een enkele bloem dit jaar maar toch genoeg om dit er van te maken.


Ik ben er zelf erg kuin op zoals ze dat hier zeggen op z'n echt Westfries. Ook maakte ik er een voor mijn moeder omdat ik weet dat ze echt hartstikke gek is op kransen. Twee kleuren chrysanten kocht ik een zachte roze en een donkere roze, en ik vind het heerlijk om te maken.

   
De lichte roze gaf ik aan mijn moeder ende donkere tint hield ik voor me zelf, ik zette het op een taartschaal met voet, deed een mooie kaars in de midden en klaar is Petra.


 Gister liep ik naar de brievenbus en zag tot mijn verbazing de herfst in eigen tuin, er stonden verschillende paddenstoelen in het gras met een mooi zonnetje erop kon ik het niet laten om daar foto's van te maken. Ik vind ze erg mooi geworden.



Paddenstoelen horen voor mij echt bij de herfst, als wij in de herfstvakantie wel eens naar Vlieland gingen (echt mijn favoriete eiland) zag je ze veel, en vele malen mooier dan hier in eigen tuin. Maar als ik de foto's zo zie mogen ze er best wezen hoor.



Ik  hoop wel dat niemand me in de tuin heeft zien liggen want ik denk dat het er niet uitzag maar ik heb de foto's die me blij maken en dat is het belangrijkste toch.



Wij hebben best veel mos in het gras misschien dat dat een reden is waardoor er paddestoelen in komen, en dat mos op de foto's doet het wel erg mooi.


 Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor de lieve en leuke reactie's op de foto's van Australië, ook heet ik mijn nieuwe volgers van harte welkom leuk dat jullie de weg naar mijn blog hebben kunnen vinden dat doet mij deugd en alle stille lezers ook van harte welkom. Verder heb ik een Give-away klaar liggen dus let even op allen die het leuk vinden om hier aan mee te doen.
Een liefdevolle groet Petra.

26 opmerkingen:

  1. waah mooie collages heb je gemaakt zeg! hihihi ik lig ook altijd lang uit op de buik in het bos of waar ik ook maar wil fotograferen maakt mij niet uit hoor! maar ik zie ze wel eens kijken van wat is die nou aan het doen!
    Nog even genoten van je prachtige foto's van australie! meid wat een ervaring!
    fijn weekend
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Herfst waait hier bijna naar binnen met die storm hihi.
    Wat een prachtige kransen heb je gemaakt Petra en je foto's van de paddenstoelen zijn ook heel mooi genomen zo liggend in de tuin hihi. Herkenbaar hoor, soms maak je zo de mooiste foto's en daar mag je best trots op zijn.
    Fijn weekend.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zag toevallig op Smulweb ook een recept van Lemon Curd en nou jij zegt dat dit zo lekker is ga ik het de volgende keer ook proberen.
    Groetjes, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een fantastisch herfstlog heb je gemaakt. Prachtige kleuren van de kransen. Ja, en de paddestoelen komen ook uit de grond. In het park waar ik vaak wandel is alles gemaaid, dus geen paddestoel te vinden.
    Het heeft hier vanmorgen gestormd en geregend en nu is het een stuk rustiger met zon.
    Echt herfst! Ik hoop dat je net zo geniet als mij!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hooi Petra ,
    wat heb je prachtige foto`s en collages gemaakt . Op deze manier is de herfst echt mooi ♥☼ ♥ Gisteren was hier een geweldige storm - Joy mocht niet naar buiten gaan . Petra , bedankt voor je compliment , die stoel is voor onze grootzon als hij op bezoek kommt , en de paddelstoelen in het glas met moos , alleen decoratie :)))
    Beste groeten en een prachtige weekend ,
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ook bij jou zo'n mooie herfstkrans en wat leuk om te maken hè!!
    hier is het weer ook erg onstuimig de herfstbladeren vliegen in het rond en de paddenstoelen rijzen de grond uit, zo mooi!

    geniet van een fijn herfstweekend!
    lieve groet, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie kransen heb je gemaakt, lekker kleurrijk! Perfect bij dit druilerige herfstweer! Ik wens je een gezellig weekend! Liefs Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Beautiful pictures and what a nice wreath. Have a nice weekend.

    Hugs

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie krans zeg !! prachtig gemaakt..hier schijnt de zon nu weer....heerlijk...maar we hebben heel wat regen gehad hoor!!...liefs Ria...xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nou Petra, je hebt het wel ingehaald, hoor, 'met dat al een tijd geen berichtje geplaatst' : je hebt nu toch echt wel een bericht neergezet met mooie collages en kransen, super!
    Gezellig weekend,
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je bloemkransen zijn zo mooi gemaakt en ik vond het fijn om eens al die verschillende soorten paddestoelen te zien.
    Nog een fijne avond en weekend, lieve groetjes Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je hebt de herfst niet alleen in de tuin, maar hebt hem ook mooi binnengehaald met je mooie kransen. Zo leuk om te doen ook werken met groen. Je paddenstoelen foto's zijn ook mooi geworden.
    Groetjes, Annet

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Uw bloemenkrans in zo mooi en wat een goede manier van het gebruik van de hortensia's. Ik alleen maar denken aan het maken van een met Kerstmis. Heb een geweldig weekend.
    Sarah x

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Blijft leuk om mooie herfstdecoraties te maken! Ideaal weer voor paddestoelen, dit weekend er maar eens even met de camera op uit...

    Fijn weekend. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtige kransen heb je gemaakt. Ook bij ons in de tuin hebben de hortensia's niet zo goed gebloeid als andere jaren.
    Paddenstoelen blijven altijd mooi en wonderlijk, blijf jij maar fijn in tuinen liggen dan krijgen wij mooie foto's te zien

    BeantwoordenVerwijderen
  16. De kransen zijn prachtig. Zo haal je de herfst ook mooi naar binnen.
    Fijn weekend, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Bij jou is het echt herfst hoor de kleuren, de kransen..prachtig Petra.
    Heb je nog lekker buiten gezeten in het zonnetje,wat mooi was het met de zon erbij

    Geniet van je weekend,
    Lieve groetjes,
    ♥Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat heerlijk he om wat te maken van al dat moois.
    Hortensias zijn zo dankbare bloemetjes. Jammer dat je dit jaar niet zo´n grote oogst had, volgend jaar misschien beter.
    Je kransen zijn mooi geworden hoor, lief van je dat je er ook één voor je moeder hebt gemaakt.
    Liefs gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Beautiful mushroom you have growing. They are very interesting to look at. thank you for your comment too. Have a lovely day.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hello Petra,

    So glad to hear that you enjoyed Australia. I do love what you are doing with the plants from your garden.

    Happy days.
    Bev.xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  21. HAllo Petra,

    Wat superleuk om je berichtje op mijn blog te lezen. Ben sins een tijdje weer openbaar,ik had het blog wel al eerder maar door omstandigheden een poosje prive gehouden.Uiteindelijk leek het me toch weer veel leuker om het wel openbaar te zetten.Ik ben veel vaste volgers door een situatie kwijt geraakt...heel vervelend en jammer. Zelf meld ik me bij de meeste weer aan opnieuw..misschien moet jij dat ook bij mij doen om posten te ontvangen...ik weet het niet precies. Maar wel erg leuk om elkaar weer te volgen! Je herfst foto`s zijn erg mooi.

    Even over de poncho...tuurlijk kan je dat...het is een lap van 70 bij cm,en maar èèn naad stikken(de andere ligt aan de stofvouw,aan beide zijden hou je ongeveer 25cm aan de bovenkant open...oefen anders eens met een zakdoekje.
    Je kunt ook hele mooie afwerkranden kant en klaar kopen,die kun je er ook onderaan zetten b.v. in ieder geval:

    een heel fijn weekend en liefs van mij

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Oh gorgeous photos ! I love the colours of those flowers and I always find fungi very interesting to look at ! Gail x

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Zo veel moois dat het een lust voor het oog en de ziel is ;-)
    Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Zo veel moois dat het een lust voor het oog en de ziel is ;-)
    Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Leuk om te lezen dat je mijn bladrozen mooi vond.
    Leuk om te maken en altijd een groots succes, dit kun je ook leuk maken met herfstbladen.
    Fijne avond.
    Liefs Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  26. DAG Petra,

    Bedankt voor je leuke reactie, je hebt een prachtig blog, hele mooie foto's. Je bent super crea bea.

    Groet,

    Marieke.

    BeantwoordenVerwijderen