donderdag 1 november 2012

Herfstwandeling !!! en weer slecht nieuws.

Vorige week nog een heerlijk stuk gewandeld, en daar kwam ik ook dit mooie natuurschoon tegen. Er stond een kastanjeboom maar ik denk niet meer gezond, de bast van de boom vertoonde scheuren en in die scheuren gebeurde dit.



Ik denk dat is veroorzaakt door de strenge vorst die we dit jaar in ik denk februari nog kregen. Volgens mij heeft het twee á drie nachten min 18 gevroren. En dat is deze boom niet ten goede gekomen, en volgens mij noemen ze het vorstscheuren. Jammer voor de boom maar prachtige foto's.


 
  
Het was al wat later op de middag waardoor het alweer wat vochtiger begon te worden en dat is goed te zien aan de draadjes van de spin.


En weer slecht nieuws werd vandaag gebeld door een collega, ze vertelde me dat een andere collega waar ik zeer goed contact mee heb gister zijn vrouw plotseling heeft verloren. Niet te bevatten, zo uit het leven weg gerukt twee kinderen laat ze achter en haar lieve man. 


En als ik dit dan weer hoor denk ik wat nou opleuken huis wat nou stylen dat hoekje, waar gaat het allemaal om wat is er nou zo belangrijk aan dat ene vaasje, schaaltje, oude bakvorm of hoe, en waar het staat. Het is leuk maar wat heb je eraan het zijn maar spullen, sorry hoor moet het ff kwijt.  


Toen ik mijn wandeling voort zette kwam ik deze nog volop bloeiende goudsbloem tegen, vind ik een zeer mooie bloem vooral de dubbele. Dan wil ik jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor de leuke reacties op mijn give-away echt hartstikke leuk, ik zou jullie allemaal we wat willen geven maar ja ik heb nou eenmaal maar 1 pakketje. En de winnaar is geworden, Sarah wil je me je adres geven zodat ik het pakketje zo snel mogelijk naar je toe kan sturen.


Ik kan het niet vaak genoeg zeggen dus zeg ik het nog maar een keer geniet van alles wat er op je pad komt en de mensen om je heen, blijf gezond en voor elk mens een harte wens.

Groetjes Petra.

19 opmerkingen:

 1. Tja dat zet je weer even aan het denken....wat een naar nieuws.....maar o gaat dat in het leven....pluk de dag lieverd....sterkte....enne zie toch echt links mijn naam liggen .....ik was zo dichtbij.....hihihiihihhi.....liefs Ria...xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je vertelt van alles in je post, ja, zo is het in het echte leven ook, we moeten het ermee doen en ook genieten van de kleine dingen in het leven. Sterkte ermee, hoor. En...je hebt mooie foto's gemaakt!
  Liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo is dat... je moet tóch blijven genieten, juist omdat dit soort dingen zomaar kunnen gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja Petra, het kan soms zo pijn doen om weer met je beide beentjes op de grond te worden gezet. Soms hebben we het nodig om weer even zo heel erg goed te beseffen wat echt belangrijk is. Ik ben het helemaal met je eens, zorg goed voor jezelf en geniet van de dingen waar jij van geniet.

  Sterkte meis,
  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Petra,

  Het leven is onvoorspelbaar...Heel goed van je om het hier te zeggen,en je advies om van alles te genieten nu het nog kan.Door akelige berichten vraag je je inderdaad ineens af: Waar maken we ons druk om? Aan de andere kant is dat ook onze afleiding, Het zou moeilijker zijn om bij alles te blijven stilstaan en niks meer te ondernemen,maar meleven en er iets van leren,is wat we kunnen.

  En dan je mooie foto`s van die zwammen uit die boom...zo wonderlijk...de natuur creerd er gewoon weer iets moois van. De foto`s zijn prachtig!

  liefs en een goed weekend,

  Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hej Petra, het hoort bij het leven, maar wat is het moeilijk en voelt het soms oneerlijk. Veel sterkte en probeer ook een beetje te blijven genieten!
  Sarah wil ik toch nog even feliciteren met de gewonnen give away.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat een naar bericht, ik kan me voorstellen dat het je heel veel doet. Zo triest!! Wat afschuwelijk. Ik wens je heel veel sterkte!
  Heb wel van je foto's genoten!
  Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een verdrietig bericht Petra. Logisch dat je zoiets dan denkt als je dit hoort. Je wordt dan weer even met beide benen op de grond gezet.
  Wens je heel veel sterkte.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. geniet ervan is mijn motto, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een naar bericht, dan wordt je er wel weer even aan herinnerd hoe gelukkig je bent wanneer je nog samen kunt genieten.
  Gaan we dan ook zeker doen elke dag weer.
  lieve groetjes
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een naar bericht zo triest... Alles kan zo weer anders zijn. Je hebt mooie collages gemaakt van de paddestoelen. Geniet van het moois om je heen!
  Fijn weekend, Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Petra,
  Wat een naar nieuws heb je gekregen.
  Kan me heel goed voorstellen dat allerlei andere zaken er dan even niet toe doen.
  Het dringt weer even goed door dat het leven geen vanzelfsprekendheid is.
  Het bepaalt je ook hoe je met je eigen leven omgaat.
  Ik wens je heel veel sterkte!
  En je hebt prachtige foto's. Van alle moois dat je ziet mag je genieten.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Petra, wat een ellende hoor ik toch overal!
  Ja echt genieten van het leven en van elkaar! Dat is mijn motto!
  Het leven kan zo ineens over zijn!
  Sterkte hoor!
  Wat een prachtige foto's!! Echt mooi!
  Die vorst scheuren in de bomen hebben wij hier natuurlijk ook.
  Dat komt omdat de boom dan toch veel water vastgehouden heeft.
  Bij strenge vorst zet het water uit en dan komen er scheuren in de boom.
  Ze noemen het hier ook wel spring vorst. Bij zeer strenge vorst en na een nat najaar kunnen de bomen hier zelfs uit elkaar springen!
  Ik heb je nu in mijn lijst toegevoegd hoor!
  Sorry!

  Fijn weekend! liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je mooie beelden hoe je kunt geneiten van de dingen om je heen en dat moet je zeker blijven doen Petra, alhoewel tegenslag en verdriet wel heel diep in kunnen grijpen. In een gezin zoals jij noemt is dan groot verdriet en dat kan je zo raken!!!
  Fijn dat je er ook over schrijft hoor, dat moet gewoon kunnen, sterkte!!!!

  Lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tuurlijk zijn het allemaal maar spullen, helemaal niet belangrijk. Veel belangrijker zijn de mensen om je heen, maar door het thuis gezellig te maken, kaarsjes aan etc is het wel heerlijk om juist met die mensen te genieten van een Thuis.
  Het is een vreselijk nieuws, het zet je aan het denken, maar ik hoop dat je toch zeker ook blijft genieten van al het moois om je heen die je met ons deelt met die mooie foto's. Sterkte en lieve groet, Ilona.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je hebt helemaal gelijk...laten we toch genieten van
  vandaag....!!!!

  Ik heb met bewondering naar je prachtige foto's gekeken.
  Vooral de spinwebben heb je zo mooi weergegeven.
  Knap hoor.
  Ik wens je een fijn weekend, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wow, ik uw mooie giveaway gewonnen, ik ben zo gelukkig! Gelieve U kunt e-mail me en ik zal u mijn adres - barky66@hotmail.co.uk.
  Uw schimmels foto's zijn prachtig, dus sorry dat het trieste nieuws over je vriend te horen.
  Sarah x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een verdrietig bericht! Het is inderdaad belangrijk om te genieten van al het moois om je heen en dat heb jij dus gedaan van de prachtige paddenstoelen; je foto's zijn erg mooi geworden. Kom er net achter dat ik tijdens mijn vakantie je prachtige give away hebt gemist... helaas, maar ik zie dat Sarah er erg blij mee is!

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie foto's. Ja pluk de dag en maak je niet druk om kleine dingen. Als je dit soort berichten hoort dan wordt alles weer relatief.
  Fijne avond. Groet, Annet

  BeantwoordenVerwijderen