donderdag 12 september 2013

Zijn ze niet prachtig !!!!

Ik vind ze prachtig en dan heb ik het over onze geweldige wolken luchten van de afgelopen dagen heerlijk. Mijn favoriete jaargetijde komt weer om de hoek kijken ik hou van de herfst, lekkere wandelingen maken langs het strand, of door het bos. Ja ik hou van de herfst, ik weet dat er vele onder ons zijn die de zomer nog vast willen houden maar voor mij laat die herfst maar komen.Zeg nou zelf als je dit vanuit je back yard zie daar word je toch blij van, ik wel tenminste. En waar ik ook heel blij van word is de Hydrangea de latijnse naam voor onze prachtige hortensia's. Mocht ik er vorig jaar bijna geen bloem in hebben, word ik dit jaar beloond met een overdaad aan bloemen ooh zo mooi. En je kan er van die prachtige dingen van maken en dat ga ik doen ook wacht maar af komt ongetwijfeld nog voorbij.


  
Ze staan er zoals je kan zien heel mooi bij, en ja daar word ik nou blij van. Heb een zinken bak gevuld met heide, en ga van de week opzoek naar de grijs/groene sier kalebas, staat vast heel mooi bij onze back yard tuintafel. De heide staat hier al, maar omdat ik weet dat er dit weekend een pompoenen markt is in de buurt ga ik daar even langs. 
   Mooi he !!!Blijf het mooi vinden ons schitterende Hollandse landschap met zijn prachtige luchten en mooie jaargetijde.  Al is het nog wel een beetje vroeg toch wil ik jullie allemaal een heel goed weekend toewensen, geniet van al het moois om ons heen. Er is zoveel moois om van te genieten, je moet het alleen wel willen zien.
Groetjes Petra.

21 opmerkingen:

 1. prachtigggg kan er ook zo van genieten ...mooi op de foto gezet hoor ...ja en als je die planten zo ziet dan gaan je handen vanzelf wel kriebelen hahaha hortensia's met appeltjes vind ik ook altijd zo leuk ojee dit word zo weer de fiets pakken hahaha... ook ik had dit jaar veel meer bloemen dan verleden jaar .... prachtig die heideplanten vind wit altijd zo mooi maar worden bij mij altijd zo gauw bruin ...geniet lekker van al het moois ...vast een fijn weekend lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OOh heerlijk! Ik geniet ook met volle teugen van de herfst! De geuren van de herfst zijn overal te ruiken en je hortensia zijn echt prachtig van kleur!
  Hier zit ik ook al helemaal in de herfst sfeer gister nog mega dennenappels gezocht en eikels ze zijn er weer!
  Leuk leuk!
  Fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De wolken luchten zijn zeker prachtig, en je hortensia ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hello Petra,

  Beautiful photo's of your blooms and the countryside. Love the church steeple too.

  Happy day.
  Bev.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig Petra!
  En evenals jij, word ik ook altijd blij van de herfst. Dan leef ik helemaal op!
  Je hortensia is ook prachtig. Niet teveel plukken, want dan bloeit hij volgend jaar weer niet. Hortensia bloeit op oud hout.
  Wolkenluchten blijven altijd boeien!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Such wonderful presentation of the autumn blooms and this amazing and peaceful countryside.Really enjoyed Petra!
  hugs from here!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hortensia's staan nog mooi in bloei zeg, super! En die wolken, heerlijk toch! Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige collages heb je gemaakt Petra. Prachtig die Hollandse luchten en ja....hier nog iemand die van de Herfst houdt. Alhoewel ...vandaag hier weer een zonnige dag en dat is nu na de regen van de afgelopen dagen ook weer genieten.
  Wat mooi al je Hortensia's en wat fijn dat ze zo uitbundig bloeien.

  Ik wens jou ook een heel fijn weekend.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie foto's hoor !!! prachtig en ja de herfst doet zijn intrede...komt goed...liefs Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie foto's, maar ik noem het gewoon nazomer ;) Bij mij moet de knop altijd even om in deze tijd van het jaar en dat gaat altijd wat moeizaam. Ik vind het lastig afscheid te nemen en de lange donkere tijd tegemoet te gaan. Dat maakt me weemoedig, maar ieder jaar gaat het beter gelukkig.
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echte hollandse foto's; mooi!

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig je wolken, het is zo mooi om nu naar te kijken, ze zijn
  echt heel mooi!!!
  Wat zijn je bloemen ook weer gezellig, mooi is dat al die verkleuringen zo
  aan het einde van de zomer.

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooi uitzicht Petra... Ik ben ook gek op Hortensia's... eigenlijk vooral als ze gedoogd zijn. Ga je er een krans van maken? Ben heel benieuwd.

  fijn weekend liefs sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Petra, wat zijn dit mooie foto's! I hou ook van de herfst. De lucht is fris, je kan weer door ademen.
  En de kleuren van de herfst hou ik ook van :) Apropos herfst, wanneer ga je de paas header verplaatsen? ;)
  De mijne is al herfstelijk :))
  En nog iets: Bedankt voor de nieuwe schrift, het is nu beter leesbar :))

  Groetjes en een heel fijn weekend
  Sigi

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi lieve Petra,

  Kan nou niet zeggen dat ik erg blij ben met dit natte herfstachtige weer,ben de regen echt zat,
  Ik wil het moois om me heen wel graag zien.....maar....wel graag duidelijk en niet wazig alsof ik door plasticfolie kijk, heb de pech dat er complicaties zijn opgetreden na mijn operatie,het komt goed maar moet nog 4 weken wachten eer er iets aan gedaan mag worden.

  Maar ik word opslag weer vrolijk bij het zien van jou prachtige luchten en mooie bloemen!!!En weet zeker dat jou foto's wel scherp zijn ook al zie ik het anders;-)

  Jij gaat binnenkort aan de slag om iets sfeervols te maken van de herfstmaterialen,ben benieuwd wat het gaat worden.
  Mijn hortensia's daar is het mooie inmiddels vanaf helaas,ik laat ze maar aan de struik.

  Fijne (blog)week en lieve groet!!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Altijd weer genieten, je prachtige collages. Wat zijn hortensia's toch prachtige planten. Van mij mag het ook herfst zijn. Ik vind het fijn als elk jaargetijde goed tot zijn recht komt. Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hey Petra ! love your photos ... my niece is a member of the "cloud appreciation society " !! funny but true ! I love all the colours in your collages and yes there's lots to love about autumn ...especially woodland walks or fresh walks on the windy beach ! have a lovely autumn weekend ..Gail x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wow..jullie hebben idd erg mooie luchten gehad..en bij ons is het met de hortensia's net andersom...geen bloemen dus dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Doe jij dat ook altijd dat je vormpjes en dingen probeerd te zien die de wolken samen vormen. Ik zie in elk geval altijd de meest spannende dingen:)
  Wat prachtig die mooie hortensiabloemen, heerlijk dat je nu je beloning kreeg:) Geniet er maar lekker vanen ik ben benieuwd wat voor moois je er van gaat mkaen.
  Liefs gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Petra,
  Wat een prachtige luchten en bloemencollages heb je gemaakt. Mijn hortensia`s hebben de afgelopen winter niet overleefd. En ja ook ik geniet volop van de herfst.
  Groetjes vanuit Noorwegen,
  Richt

  BeantwoordenVerwijderen