maandag 31 augustus 2015

24 uurs race !!!

Voordat onze oudste Uk (allang geen Uk meer) naar de zeevaartschool ging had ik hier nog nooit van gehoord, terwijl het toch redelijk dichtbij is. Zo togen we zaterdagavond naar Medemblik om bij de 51ste 24 uurs race te gaan kijken. Deze 24 uurs zeilrace is een jaarlijkse zeilwedstrijd op het Markermeer, IJsselmeer, Waddenzee en op de Noordzee. Wij kwamen hier voor de eerste keer.

                    

                    

Het doel van de race is om binnen 24 uur een zo groot mogelijke afstand af te leggen via enkele tientalle gedefinieerde rakken ( koersen van boei naar boei ). De te varen rakken mogen slechts 2 x worden gezeild. Door de vrije keuze van het traject is deze zeilrace gericht op strategisch zeilen. Het gaat om zoveel mogelijk optimaal van de wind te profiteren. Viel deze keer niet mee denk ik want bij aankomst in Medemblik waaide het nauwelijks .

                   

                   

Het weer was prachtig toen we van huis gingen maar gaande weg kwam er enige verandering in de lucht, maar dat leverde deze prachtige foto's dan weer op en mazzel het bleef droog.

                   

                   

De bovenste foto dat was zo mooi om te zien, waar wij stonden scheen de zon nog op het water grijs, en tussen de wolken kwam de zon weer door, waardoor de zon op de zeilen van de boten scheen.
Verder hebben we daar heerlijk rond gewandeld en een lekker hapje gegeten. 

                  

                      

Ze bleven tot laat binnen komen en zo genoten we van de lichtjes in de haven en de volle maan die opkwam. Alles met elkaar een zeer geslaagde avond, en op deze manier probeer ik de zomer zolang mogelijk vast te houden maar ook ik moet er aan geloven de HERFST is echt in aantocht. Geeft niets ik hou ook van de herfst misschien nog wel meer als van de zomer kan niet meer zo goed tegen warmte.
                                
                                                         Een grote liefdevolle groet Petra.


8 opmerkingen:

 1. Wat indrukwekkend om te zien Petra, al die zeilboten naast elkaar, dit moet geweldig geweest zijn.
  Leuk dat je door je zoon dit mooie evenement niet heb hoeven missen, gelijk een prachtige afsluiter van de zomer, want als je de verhalen mag geloven, blijft het even wisselvallig.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zomer is goed maar geen 30 graden! Wat een mooie foto,s van een prachtige wedstrijd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een PRACHTIGE foto's...ik ad ook nog nooit van die school gehoord, en al zeker niet van die 'race' maar wat ziet dat er mooi uit zo met al die zeilbootjes... en ja de herfst komt er aan, samen met de lente mijn favoriete seizoen.... na deze week wordt het wer goed weer, en het licht is zo mooi in deze tijd vind ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi gezicht, al die zeilen zo in de wind. Mooie plaatjes!
  lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig gezicht, Petra!
  Schitterend al die zeilboten op een rij.
  En Medemblik is nog zo'n mooi oud stadje.
  Ja, ik ben ook blijk dat de herfst in aantocht is. Het was hier 33 graden vanmiddag, daar ben ik niet tegen bestand. En dan gaat het plezier van de zomer ook weg. 20-22 Graden met een zonnetje vind ik genoeg.
  Dus ik wacht met jou!

  Een even grote liefdevolle groet terug!
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hallo Petra, wat een mooie foto`s laat je ons weer zien, ja dit is echt holland met al die boten.Fijn dat jullie zo genoten hebben. Nog een fijne week en groetjes van mij, Riet..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige foto's Petra!! Zo indrukwekkend al die zeilboten bij elkaar!
  De temperatuur zakt, het is nu heerlijk in het zonnetje:)

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat klinkt als een heel leuk uitje en dat zo dichtbij! Hele mooie foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen