zondag 18 oktober 2015

Weer verder .......

....... ja en dan gaat het leven gewoon weer verder voor ons dan, maar onze lieve buurvrouw zit nu alleen. Ik weet het alles gaat weer door maar wat zal ze haar lieve maatje missen. Zo ben je nog volop aan het zorgen en krijg je aanloop voor je zieke man en zo sta je overal alleen voor. Gelukkig zijn er de kinderen en kleinkinderen nog die haar helpen deze moeilijke periode door te komen.

                      

                      

Wat hier twee weken terug nog volop bloeide, het begint nu al behoorlijk minder te worden hoor door al die grijze regenachtige dagen. Maar ik had deze collages nog en die wilde ik toch nog graag even laten zien, ik vond ze te mooi om niet met jullie te delen. Wel moeilijk om een vlinder goed op de foto te krijgen.

                      

                      

Deze schattige strobloementjes heb ik dit voorjaar gezaaid, ik vind ze zo leuk de latijnse naam is Helichrysum jaren terug toen ik in de bloemen werkte, die tijd werden de bloemetjes op een ijzerdraadje gezet. Wie weet dat nog ? Ik zie ze nu nooit meer, zou je ze nog kunnen krijgen.

                     

                     

De Dalia's zijn nu wel een stuk minder je merkt echt dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Ik vind het helemaal niet erg hou van de herfst. Ik laat de Dalia's nog even in de tuin staan maar voor dat de vorst komt moeten ze er wel uit. Aarde eraf en droog en koud opbergen wel vorst vrij om volgend voorjaar weer geplant te worden, maar dit alles duurt nog even eerst volop van de herfst en winter genieten.

                    

                    

De laatste bloeiende zonnebloemen, kastanjes rapen, apppels plukken, pompoensoep maken, appeltaart bakken, en jam maken dat is nou zo leuk aan de herfst. En dat we vorige week zondag in de tuin de laatste zonnestralen aan het pikken waren met een lekker bakkie erbij kwam deze aan lopen. Snel naar binnen voor fototoestel en goed gelukt al zeg ik het zelf zo schattig.

                   

                   

De harten van de zonnebloemen hangen we weer op voor de vogels die daar heerlijk gebruik van maken. En voor het egeltje heb ik even opgezocht wat je ze het beste kan geven. Ik dacht altijd melk maar dat is dus not done, maar water, kattevoer, enkele rozijntjes en meelwormen, maar die heb ik hier niet in de koelkast dus heb ik wat rozijntjes gepakt en die waren even later op dus missie geslaagd.

                  

Rest mij nog te melden dat ik heel veel jam heb gemaakt, heerlijke smaak combinaties en opgeleukt met een servet en een label met stempel home made. En lekker veel fruit, minder suiker, potjes zijn ook te koop misschien zit er iets voor je bij. En omdat wij hier aan het opruimen zijn heb ik wat op marktplaats gezet, linkje staat rechts boven neem eens een kijkje misschien zit er wat voor je tussen. 
                                               
                                                     Grote Liefdevolle Groet Petra.


9 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's weer Petra....prachtige kleuren...je bent lekker bezig ...wat een Niek jams...ga even op mp kijken fijne zondag liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De buurtjes zullen elkaar de komende tijd hard nodig hebben, de buurvrouw die haar man verloor en de kinderen hun vader en kleinkinderen hun opa.

  Mooi dat je nog kan genieten van alles wat er bloeit in de tuin en in lief stekelig gezelschap helemaal leuk want die zal niet dagelijks op de stoep staan.

  Je hebt de oogst heerlijk achter glas, ziet er ook al zo gezellig uit!!!

  Strobloemen zag ik vorig jaar in vele kleuren in de pluktuin en denk dat ze er dit jaar ook wel weer waren,ben er door omstandigheden niet geweest in het plukseizoen maar kreeg van dochterlief wel regelmatig prachtig zomers veldboeket uit die tuin en bestelde er zelf regelmatig telefonisch boeketten om cadeau te geven die ik Har even liet ophalen.
  Was jaren geleden wel dol op droogbloemen en had ze aan de oude balken hangen maar was niet gecharmeerd van strobloemen.
  Je hebt aardig wat oogst achter glas en dat ziet er ook al zo gezellig uit net als al je fotocollages!!!

  Wens je een mooie week en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige collages!
  Je tuin is nog lang mooi gebleven, en ja, nu treedt het verval wel in.
  Wat je droogbloemen betreft, bij "mijn" Intratuin kun je op dit moment heel veel van dit soort droogbloemenboeketten krijgen. Ik heb de stelen er afgeknipt en ze in een grote glazen vaas gedaan.
  Heerlijk al die lekker jam!
  Wens je een fijne week!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Petra,
  Wat triest voor je buurvrouw. Ook al weet je dat het eind er aan zit te komen, dan nog is het heel triest allemaal. Zij zit nu wel alleen. Meer dan af en toe je gezicht laten zien kun je ook niet doen.
  Wat heb je prachtige foto's zeg. Vooral die van de herfsttinten vind ik super mooi.
  En wat heb je veel heerlijke jammetjes gemaakt. Daar ga je de hele winter plezier van hebben.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige collages laat je ons zien. Echt genieten! En dat egeltje, wat een lieverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O dat egeltje, zo lief. En alle sterkte en liefde voor je buurvrouw wat en heftige periode zeg. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie fotocollages heb je gemaakt! Dat egeltje is zo lief! Sterkte met je buurvrouw. Ze heeft vast veel steun aan jou!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige bloemencollages en schattig dat egeltje.
  Mooie voorraad jammetjes.
  Ik wens je veel sterkte toe bij het steunen van je buurvrouw.
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige collages...heel sfeervol en mooi van kleur..en wat een leuke voorraad jam's heb jij gemaakt....ik ga me deze week denk ik maar eens wagen aan kweeperen gelei. En dat egeltje..zo leuk, ik heb genoten van je mooie post...en ik denk dat jou buurvrouw een hele fijne en goede steun heeft aan jou...

  BeantwoordenVerwijderen