zaterdag 5 maart 2016

Van Baie Comeau naar Puerto Rico !!!

Hier een update van wat ons op dit moment zo bezig houd oudste Uk, donderdag 18 februari aan tweede stage periode van 5 maanden begonnen. Hij stapte 19 februari in Baie Comaeu aan boord, waar vervolgens hard gewerkt moest worden lading papier moest geladen worden. Maar dat viel nog niet mee, -21 met hoge luchtvochtighied dus gevoelstemperatuur was z'n -34. Met sneeuwval wat betekende dat luiken weer dicht moesten want landing mocht absoluut niet nat worden. Na sneeuwval moest dek weer van sneeuw ontruimd worden dus zeer drukke eerste week.

                     

                     

Eerste foto vliegveld van Montreal, waar hij op binnelandse vlucht naar Baie Comaeu zit te wachten.
Tweede foto vanuit het vliegtuig waar je goed kan zien dat rivier bevroren is, en schip dus rondom in het ijs ligt. Vlak voor hij weg moest heeft ie nog goede bivakmuts aangeschaft en hij vertelde me daar zeker geen spijt van te hebben want hij had hem echt wel nodig.

                    

Na nacht sneeuwen lag er z'n 25 cm sneeuw op het dek, dus werk aan de winkel zodat laden weer verder kon nadat alle sneeuw verwijderd was want papier en vocht gaat echt niet samen, dus bivakmuts weer op en aan de slag.

                   

                   

Rollen papier van 750 kilo per rol om lading goed vast te liggen zodat de boel niet gaat verschuiven moeten er tussen de ruimtes van de rollen papier, airbags luchtzakken geplaatst worden. En als lading goed vast ligt kan reis naar Puerto Rico beginnen ongeveer 8 dagen varen en dan van - 26 naar + 26.

                   

                   

Aankomst Puerto Rico dit moet toch geweldig zijn zulke mooie beelden blijven toch op je netvlies staan, het vertrek voor weer z'n 5 maanden was zeer emotioneel vooral voor oudste Uk hij vind het lastig afscheid nemen, en ik proberen sterk te blijven maar bij een verdrietig kind valt dat niet mee.

                  

                  

Maar ik weet als hij aan boord is is het goed, ik heb hem gezegd ga er weer een mooie reis van maken, met prachtige ervaringen let goed op maar.......geniet van alles maak vrienden waar mogelijk en kijk of dit is wat jij straks wil als opleiding klaar is.

                  

                 

Nu alweer onderweg naar Venezuela, daarna Colombia, om vervolgens koers te zetten naar Mexico, prachtig weer en mooie plaatjes als schip weer haven binnen komt varen. Ik vind mijn zoon VET, STOER....... zelf ben ik nooit zolang van huis geweest, en al was het vertrekken moeilijk hij doet het wel hoe knap is dat. Ik ga hem missen maar hij contact waar mogelijk, stuurt foto's of een appie als er internet is hoe mooi is dat van deze digitale tijd, op open zee horen we niets is hij druk en dat is goed. 

                                                Een liefdevolle grote trotse moeder groet.
                                                                           Petra.

7 opmerkingen:

 1. Lieve Petra,

  Een teken dat jou UK allang geen uk meer is maar je grote kind wat jij/jullie in de opvoeding een behoorlijke dosis aan zelfstandigheid meegegeven hebt.
  Anders zou het op die leeftijd bijna onmogelijk zijn om te gaan voor zo'n stage plaats.
  Fantastisch dat je op de hoogte gehouden wordt met foto's van zijn reis en ervaringen ver van huis.
  En ik als belangstellende deel er graag in mee.
  Wat een temperatuursverschillen.......dat wordt bivakmuts inwisselen voor zwembroek:-)

  Wens je een fijne zondag en veel liefs XXX
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op deze manier ben je toch een beetje bij hem!!

  Mooie foto's.
  Geweldig dit tijdperk he!

  Fijne Zondag!

  Liefs Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat magnifiek, Petra, dat jullie toch zoveel meekrijgen met foto's en berichtjes.
  En dat je kunt zien waar hij overal is.
  Dat maakt het afscheid toch een beetje milder.
  En de fascinatie om zoveel van de wereld te zien, is toch fantastisch.
  Laat die grote UK van jou maar schuiven!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi om het verslag te zien. Fijn dat we tegenwoordig makkelijk contact kunnen houden.
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie fotos! Deze reis vergeet hij inderdaad nooit meer! Maar wat moeilijk voor jou!! Gelukkig leven we inderdaad in het digitale tijdperk. Als je weet dat het goed gaat, hoef je je ook minder zorgen te maken. Straks word je overladen met verhalen, verheug je daar maar vast op!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. An exotic destination! How lovely are those pictures Petra! It certainly is an unforgettable experience! How lucky!!!Thanks for sharing dear friend.
  Enjoy the weekend
  Olympia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je zoon jullie zo op de hoogte houdt met mooie foto's, Petra. Vier van mijn broers hebben een poosje gevaren op de wilde vaart. Toen in die tijd betekende dat 9 maanden weg met af en toe een brief en een paar foto's.

  BeantwoordenVerwijderen