donderdag 13 oktober 2016

Effies leden........

..........op z'n westfries deze keer. Want dat zeggen wij hier als iets al een poosje terug is, en deze collaga's heb ik een tijdje geleden al gemaakt. Gewoon geen tijd om een post te maken, druk maar als je me vraagt waarmee. Maar deze collega's dus, vriendin van oudste Uk was geslaagd voor HMC opleiding, dat was dus al in juli. En wij gingen naar de expositie wat ik daar allemaal zag, ik heb werkelijk mijn ogen uit gekeken. Wat een mooie dingen maken ze daar, kijk maar even met me mee.

                      

                      

Vriendin van oudste Uk maakte een ontwerp voor een bedrijf wat verbouwd moest worden, maar ik heb ontwerpen van meubels gezien en zonodig het stofferen daarvan, oude meubels in een nieuw jasje  schoenen, tassen en hoeden je kan het zo gek niet bedenken maar het werd daar gemaakt.

                      

                      

Met een leraar een gesprek gehad er was ook een opleiding voor volwassenen, dus we kunnen het roer altijd nog om gooien dacht ik toen. Er zaten echt wel een paar schoenen, met tas bij die ik zo als ik ze in de winkel zou zien zou willen kopen echt zo mooi.

                      

                      

Als je dit alles zo ziet, ik heb toch niets te veel gezegd het leek mij een hele leuke opleiding. Al denk ik wel dat je echt iets in je mars moet hebben om er echt uit te springen met een ontwerp er is al zoveel. 

                     

                     

Al die prachtige kleuren leren lappen, en al die schoenen mallen ik heb genoten van deze expositie. 
Dat buro'tje met een oud onderstel van een trapnaaimachine ik vond hem geweldig, en het stoeltje links boven en onder dat kon ook een tafeltje worden echt super leuk.

                     
Ondertussen de diploma uitreiking van oudste Uk ook gehad, die heeft zijn vaarbevoegdheid voor alle schepen binnen, en mag zich nu een derde stuurman noemen. Dus hoe blij kan je als moeder zijn. 
                                                             Een liefdevolle grote groet 
                                                                              Petra.


5 opmerkingen:

 1. Ik dacht al waar zit je....fijn weekend liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Petra,

  Mooi toch voor vriendin van je zoon om het diploma ambachtelijk vakmanschap op zak te hebben en jij hebt met eigen ogen kunnen zien hoe veelzijdig en creatief dat is.
  Er kan bij jullie naar de toekomt gekeken worden en niks fijner dan te zien dat de kinderen het goed doen en het naar hun zin hebben met hun bezigheden.

  Tja het bloggen heeft in jaren niet op zo'n laag pitje gebrand naar mijn mening.

  Ik ben toch wel van plan om nog wat door te gaan.

  Fijne nieuwe week en hartelijke groet,Ger


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd voor je zoon! Super toch?

  Altijd fijn als ze hun draai gevonden hebben. Is ook zo moeilijk!

  Ik kan me voorstellen dat je genoten hebt. Wat een prachtige dingen maken ze! Knap hoor!!

  Fijne avond.

  Liefs Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke opleiding.
  Als ik nu jong was.....
  Ha ha
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen