zondag 6 november 2011

Herfstsfeer in de tuin!!

Lekker in de tuin bezig, was echt wel nodig de potten met petunia's stonden nog omdat ze het nog steeds leuk deden. Maar nu werd het toch echt tijd voor wat anders. Mooie bessenplanten gekocht, ik ben gek op dit plantje doet het altijd erg leuk in de herfst, het heet in de volksmond bergthee/patrijzenbes. En de latijnse naam is de Gaultheria, het is een vaste plant waar je erg veel plezier aan heb. Ik heb hem in potten gezet en er wat om heen gelegd. Kijk maar mee.

De zinken emmer met niets is gevuld met tulpen bollen daar hebben we dan in het voorjaar weer plezier van.
Ook heb ik de laat gezaaide zonnebloemen nu afgeknipt en straks hangen we ze op voor de vogels. Maar dat overblijfsel van die zonnebloem blijft me boeien, wat levert het een prachtige foto's op. 




Ik heb dit op een ander blog gezien weet echt niet meer waar, maar vond het een leuk idee. Van die zinken schaaltjes had ik er nog wel een paar hier of daar, ff snuffelen en een rondje door de tuin en dit is het uiteindelijk geworden. Ik vind het zelf erg leuk staan.


Ik zal jullie niet vermoeien met hoeveel tijd me het heeft gekost om dit berichtje te plaatsen, ik zit steeds allemachtig te klieren met hoe de foto's erop komen. Zo word het bloggen voor mij minder leuk, ik zal ongetwijfeld iets fout doen maar wat? 



Genoeg erover de tuin is weer lekker opgeknapt en hoop jullie wat inspiratie mee te geven alhoewel als ik al die blogs bekijk hebben jullie dat niet echt nodig. Bedankt voor de lieve reacties op mijn lijfspreuk, heb hele mooie spreuken voorbij zien komen.En denken jullie nog aan mijn give-away, het kan nog t/m 11 november. Fijne zondag nog en een mooie week, vol liefde en geluk geniet van alles wat er op je pad komt.
Groetjes Petra.

20 opmerkingen:

  1. Je foto's zijn heel mooi hoor en je hebt prachtige bakjes gemaakt, leuk om zo lekker te rommelen en dan nieuwe hoekjes te maken.
    Wat er gebeurt met je foto's weet ik ook niet, verschuiven ze? Misschien moet je op de foto klikken als je de foto heb toegevoegd en dan op centreren klikken...


    Fijne week,
    Lieve groetjes,
    ♥Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi allemaal, erg leuk gedaan!!

    Fijne avond!
    Lieve groetjes Michelle

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Foto's zijn altijd heerlijk om te bekijken en ik word toch altijd op de 1 of andere manier geinspireerd door zulke foto's, het ziet er zo gezellig uit. Ik ben ook zo gek op die bergthee.
    fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijke post weer Petra. Prachtig die opgemaakte zinken schalen, ik heb dit ook bij iemand gezien en dat bracht mij ook op het idee mijn zinken schaal te vullen. Ik vind die zonnebloem er ook prachtig in staan.
    Je kan ze nu zo mooi als decoratie gebruiken.
    Jij ook een fijne avond en een mooie nieuwe week Petra.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoiii,joh je heb het goed gedaan met je foto's, dat lukt mij nog niet eens zo naast elkaar.
    en wat een gezellige schalen heb je daar bij elkaar staan.
    fijne avond
    gr Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat ziet het er weer gezellig uit zo, echt herfstig! Ja, soms gaat het met de foto's niet zoals je wil, lastig he! Ik heb nu ontdekt, hoe je collages kan maken bij Picasa, en dan prop je zo'n collage is zijn geheel in je logje, dat scheelt een hoop ergernis! Fijne avond, groetjes van Lupineke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een gezellige herfstsfeer is het bij jou!
    zo genieten ook als straks de vogeltjes lekker van de zonnebloempitten smikkelen:)

    lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtige herfstpost en ik ben ook helemaal weg van de foto's van de zonnebloemen en de zinken schaaltjes....zo leuk opgemaakt.
    Fijne avond, Trudie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat ziet het er gezellig uit met al die bakken met rode accenten tussen het groen. Mooie zinken bakken heb je er ook voor gebruikt. Ik zie wel dat ik de takjes niet weg moet gooien, maar samenbinden, erg leuk idee.
    Fijne week, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je tuin is helemaal herfstklaar. Mooi hoor je foto's van de zonnebloemen.

    Fijne dag. Groeten, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtig !!!!!!En ja die plantjes blijven heel lang mooi...alleen als de vogels ze in het vizier krijgen blijft er weinig bes aanzitten.
    Maar wat heb je het mooi gestyled Petra !!!!Het ziet er heel mooi en sfeervol uit...
    En die zonnebloem....wat een leuk idee..kom er maar op....Je foto's zijn ondanks dat het je veel moeite kost wel heel...heel mooi !!!!
    Lieve groet....Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauw,wat een heerlijke/gezellig sfeertje heb je ervan gemaakt in je tuin,de bessenplantjes vindt ik ook altijd zo leuk.Mooie foto`s,hoor,je post ziet er mooi uit,zo,....xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Echt waar, zonder grapje, ik ga nu naar buiten om die bollen te planten. Je hebt me er met je blog aan herinnert dat ik dat moet doen ... voor het te laat is!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nou, inspiratie voor de tuin kan ik altijd gebruiken! Maar om deze tijd van het jaar kan ik er gewoon geen zin in krijgen om buiten aan de gang te gaan, toch als ik dit zo zie dan vind ik het toch wel superleuk! Wie weet heb je me toch nog een duwtje kunnen geven!
    Groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dat ziet er lekker kleurrijk uit. Echt herfstig.

    Groetjes, Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. He Petra
    Ja ja nu weet ik het weer!!
    Ja wat je zegt van het koord
    ik weet wat je bedoeld was ook mooi
    geweest maar dit maakt t wat
    robuster!!
    Fotoscape
    steld echt niks voor heb je zo door
    anders wil ik je wel helpen.
    Ik kan echt niks met pc !!
    Want dit nieuwe blog heeft michelle
    voor me gemaakt !!
    Liefs Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een gezellige herfstplaatjes uit je tuin! Zo zie je maar dat je met weinig middelen en gewoon met spullen uit de tuin iets moois kan maken! Heerlijk...ik ga morgen ook even de tuin in...!!
    Fijne avond, liefs, Anne.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wow, wat een mooi kleurig logje is dit!!Die Gaultheria vind ik ook altijd erg mooi! Beetje Kerstachtig!

    Stralende fotos! Hoe krijg je die foto's zo mooi 2 aan 2 langs elkaar? Dat lukt mij nooit!


    Groetjes Thea ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dat ziet er gezellig uit! Al een beetje kerst met de rode appeltjes en besjes! Super leuk! Ik duik vandaag de tuin in om de uitgebloeide chrysanten e.d. weg te doen en het al een beetjes winters te maken.
    Fijn weekend en groetjes van Nicole

    BeantwoordenVerwijderen