maandag 10 maart 2014

Meer zilverwerk !!!!!!

Ja ik vertelde al over de advocaat lepeltjes, ze zijn zo schattig met een mooi handvat. Ik scoorde nog een grote suikerlepel, deed dit alles op een dienblad met nog een glazen suiker en melk stelletje en zo creëerde  ik weer een heerlijk voorjaars gevoel.



Ik kocht met dat mooie weer een aantal bakken met viooltjes er knakte een bloemetje en dit viooltje decoreerde ik met het zilverwerk dit leverde deze mooie plaatjes op.



Heerlijk buiten bezig geweest, maar als je nu naar buiten gaat weet je niet wat je voelt koude harde wind met zeedamp en het regent hier, hoe diep kan je vallen het is echt koud buiten. Het is dus voor korte duur ben benieuwd wat het morgen brengt. Gelukkig de krokussen net op tijd gefotografeerd want met deze harde wind ligt morgen alles plat op het gras. En ze stonden er zo prachtig bij.



En zo zitten we alweer in maart, ik kan niet anders zeggen dan dat ik de tijd voorbij vind vliegen. Maart roert zijn staart maar het mooie weer van afgelopen weekend neemt niemand ons weer af. Het was heerlijk genieten, buiten koffie drinken echt uniek hoor zo vroeg in het voorjaar maar zalig ik heb genoten. En ik hoop jullie ook natuurlijk.

  

Ik ben nog steeds druk met de jongste voor een vervolgopleiding volgende week nog weer een keer naar een open dag, druk maar ook wel weer leuk hoor. Ik wens jullie allemaal een mooi week, geniet van alles wat er op je pad komt. Er is zoveel moois je moet het alleen wel willen zien.
Groetjes Petra. 

18 opmerkingen:

  1. Mooie collages heb je gemaakt met dat viooltje.. mooie kleur, en je lepeltjes zijn p[prachtig......enne wij hebben geboft vandaag? hier was het nog steeds lekker weer..
    En genieten doen we hoor, want volgende week is het weer vies en druilerig weer...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dear Petra, you did an excellent work photographing these lovely, tender flowers. It's cold here, no chance to have coffee outdoors but I'm glad to hear that you had enjoyed sunny days.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige lepeltjes, Petra. Het oude zilverwerk is gewoon heel mooi.
    En dat je dat gecombineerd hebt met mijn lievelingsbloem vind ik ook heel mooi!
    Wij hebben heel mooi weer gehad vandaag. Gefietst en gelopen zonder jas. En een heerlijke zon!
    Ik wens je een mooie week!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een leuk idee petra om mooie zomerse tafels mee te dekken... bestek versierd met bloemetjes. Het weer is inderdaad fantastisch. Hier werd het aan het eind van de middag ook koud. Laat de lente maar komen


    liefs en een fijne week sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Petra,
    Wat kleurt dat viooltje prachtig bij je glaswerk en je zilver... Geweldige combinatie.
    Hier was het gisteren wel wat frisser, maar nog steeds droog en zonnig... Ik hoop dat het nog een poosje zo blijft eigenlijk...
    Fijne dag vandaag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wow Petra, die advocaatlepeltjes zijn echt prachtig, ik ben er jaloers op want ik lust wel af en toe een advocaatje! Je hebt er weer zalige kiekjes van genomen, blauwe en lila viooltjes zijn één van mijn lievelingsbloemetjes.
    Bij ons in België was het gisteren terug prachtig weer, heerlijk naar de stad gefietst zonder een beetje wind en daarna lekker nog wat in de tuin gewroet , daar kan ik zooo.. van genieten....!
    Ook de komende dagen voorspellen ze nog mooi weer, dat wordt nog meer genieten!
    Lieve groetjes,
    Christelle

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat zijn idd prachtige lepeltjes. Zo mooi bewerkt ook!! Die had ik ook vast en zeker meegenomen! Ik hou er wel van.Je word er zo blij van, als je zoiets vind, niet?

    We boffen maar met zulk mooi weer.Ik heb ook al van alles in de tuin gedaan.Ook een paar klimrozen gekocht voor tegen het tuinhuisje. En een perenboom,ik hoop die vandaag te planten.

    Maar het waait hier ook zo guur vandaag. Wat een verschil met gisteren. Toch zou het vanmiddag nog 14 graden worden. We zien wel.

    Fijne dag.

    Groetjes Thea ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja heerlijk wat een geniet weer.....maar vandaag nog geen zon hier.....ik ga naar de winkel....maak mijn eigen zon wel vandaag !....fijne week liefs Ria...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een prachtig stilleven! Hier laat de zon het helaas ook nog afweten...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtige collages met het zilver en het viooltje. Het zonnetje komt er hier net door, maar ik weet niet of het voldoende is om buiten te zitten. We hebben toch al heerlijke dagen gehad. Succes maar weer met verder zoeken naar een school. Lieve groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De viooltjes passen inderdaad perfect bij het zilverwerk, mooi! Succes met de open dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dit vroege voorjaarsweer is zo genieten, ik ben zoveel mogelijk buiten, heerlijk! Vandaag hier in Drenthe weer een zonovergoten dag en morgen bij jullie ook weer zag ik net op het nieuws:)
    Gelukkig heb je net op tijd mooie foto's kunnen maken!

    Lieve lentegroet, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Bij jullie aan zee zal het inderdaad minder warm zijn, maar als de wind wat gaat liggen, kun je vast heerlijk genieten, vooral met die mooie viooltjes erbij.
    Mooie foto's weer Petra, genietmomentjes.

    Lievegroetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een mooie sfeervolle collages!!
    Ja, wat gaat de tijd snel! Ik heb ook het gevoel dat het amper winter is geweest.
    Ondanks de vele sneeuwval. Het is hier nu erg mild!
    En de sneeuw verdwijnt al snel.

    Veel liefs, Juliëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Thanking you for your visit and leaving me a comment. Pretty photos of your tableware and pansy.
    Have a wonderful day.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Lieve Petra,

    Jou mooie viooltjes mogen er ook zijn hoor en helemaal met het prachtige zilver.
    Wat boffen we het toch hé met dit mooie lente weer.
    Heerlijk om zoveel mogelijk buiten te zijn.

    Nee, de borstel is niet voor wc pot te reinigen maar wel voor andere pot........de bloempot☺

    ik kocht hem paar jaar terug in de opruiming bij diezelfde kweker in België waar ik altijd terecht kon voor zwarte viooltjes,dacht in eerste instantie ook dat het een closetborstel was,dacht wat moet dat ding nou in een tuincentrum, maar de eigenaar had er met zijn jarenlange ervaringen natuurlijk meer verstand van dan ik, hij moest wel lachen om mijn vraag......en dat doe ik nou ook weer op jou vraag;-)
    heb even voor je gezocht en vond de bloempotborstel op verschillende online websites en helemaal niet duur

    http://www.tuinadvies.be/shop/product.php?id=1152

    http://www.kitchengardenshop.nl/webwinkel/G120041--bloempot-borstel.html

    http://www.decoaction.nl/bloempot-borstel-esschert-design.html

    Lieve groet en geniet van de zon!!!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Petra, ja had gereageerd op mijn blog over het kastje. Het is wel degelijk eiken, maar zwaar vergeeld door de dikke laag lak die er op zat. Grenen is veel lichter en zachter. Deze kast is loodzwaar. Groetjes Alie

    BeantwoordenVerwijderen