zaterdag 30 mei 2015

Leuke tuin hoekjes .....

.......ik hoop dat jullie mijn tuinfoto's nog niet zat zijn, in huis veranderd er de laatste tijd weinig dus daar valt niet veel op de foto te zetten. Alhoewel ik wel een nieuwe kast heb komt volgende keer aan bod nu eerst wat gezellige hoekjes, ben gek op beeldjes, keramiek ballen, pilaar met wat erop enz, enz wil nu nog wat rabarberbladen maken van cement de bladen zijn nu prachtig en deze kan je heel goed gebruiken als vogelbad bak of drinkbak maar daarover later meer. 

                     

De kippen van beton gekregen toen we trouwden dat is straks 20 jaar geleden en ik vind ze nog steeds onwijs leuk af en toe zet ik ze weer eens ergens anders neer. En beeldje van meisje kreeg ik ooit voor me verjaardag van ouders ook z'n dot ben gek op haar en ze word elk jaar mooier.

                     

En zoals elk jaar ook dit jaar weer jonge merels in onze tuin, ze hebben het nest verlaten maar vader en moeder zijn nog steeds heel druk om hun kroost te voeden (al wel èèn minder deze zag ik al op straat liggen zo jammer) ze vliegen af en aan met bek vol wormen en kind zit heerlijk in fruitboom in zonnetje te wachten op z'n voer ik spotte hen daarbij.

                    

Een paar gerbera's die in vaas hoofd lieten hangen sneed ik kort af en deed ik in mijn bak met waterplantjes buiten wat kleur staat mooi bij al het groen Hosta in pot doet het geweldig.

                    
Zo blij met m'n landgoed veel werk maar alles staat er heerlijk fris bij, op het moment wel veel te koud om in tuin te kunnen genieten de hagelstenen komen af en toe voorbij. En doordat het zo koud is komt alles ook veel later het lijkt wel niet te willen groeien, alleen het onkruid dat groeit als een tierelier.
                                                               Grote groet Petra.

8 opmerkingen:

 1. We hebben inderdaad dezelfde stijl kwa tuinieren,ook al die frutsels er omheen dus,mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, zo zit ik ook, alles staat er goed bij, maar het is te koud om er tussen te gaan zitten. Misschien eind volgende week wat zomerse weersomstandigheden. Zou fijn zijn!
  En mij verveel je niet met tuinposten hoor! Bloemen en planten zijn prachtig en voor de inspiratie is het leuk!
  Fijn weekend!

  Liefs, gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Lieve Petra,

  Leuke en sfeervolle hoekjes in je tuin en het zal alsmaar mooier en kleurrijker worden.
  Hier en daar 'n betonnen object doet het altijd goed tussen het groen net als de grijze kleur van zink.
  De bladeren van beton zijn onverslijtbaar,ik gebruikte zo'n 15 jaar geleden het Groot Hoefblad als mal.
  Om als vogeldrinkbak te dienen zijn ze net niet diep genoeg,maar daar heb ik weer andere bakken voor.
  Leuk hé om de jonge vogels met ouders in de gaten te houden wanneer ze bezig zijn met voeren en vliegles.
  Dat stukje heb ik hier helaas gemist want de Vlaamse gaaien die ik hier telkens van de schutting kon verjagen hebben toch de kans gezien om het merelnest in de Hedera boven serre deur leeg te eten,tja ook dat is de natuur.

  Hagel,donder en lichtflitsen komen op dit moment hier voorbij.....
  maar het volgende weekeind gaan we naar de 30 graden(al zal ik daar niet veel van mee krijgen)

  Fijn weekeind en lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie tuin! Leuk die kipjes, hoe ouder hoe mooier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een hele gezellige en mooie tuin.

  Fijne zondag en lieve groet,

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Halo Petra, wat heb ik weer genoten van je mooie foto`s in je tuin. En dan allerlei beeldjes ertussen daar hou ik ook van. Je hebt er een mooie collage van gemaakt. En ja het weer is te koud om buiten te zitten maar er komt beter weer aan, ik zit vaak op de camping bij mijn caravan en in de zon en uit de wind is het toch heel aangenaam. Ik wens je nog een fijne zondag en groetjes van mij, Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je landgoed ligt er mooi bij Petra, al die kleuren, het zal
  veel werk kosten, maar het is wel puur genieten hoor.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo leuk dat stijlen zo anders zijn! vind je tuin er echt heel leuk uit zien ( vat het niet verkeerd op) het doet me denken aan mijn oma's tuin zo groot en gezellig en veel beelden. Zelf heb ik een beetje een andere stijl dit komt ook omdat ik maar een balkon heb. Heb zelf wel pilaren staan voor meer diepte en hoogte verschillen.

  BeantwoordenVerwijderen