zondag 8 april 2012

Happy Easter !!!

Ik wil jullie allemaal een hele fijne tweede paasdag wensen ik hoop dat jullie de eerste paasdag goed zijn doorgekomen. Ik had zelf gehoopt op iets meer zon maar ja dat was niet zo, dan maar wat zonnige foto's.


De Narcis

Ook de narcis heeft de lokroep
van de lente weer gehoord.
En ze heeft de bruine aardkorst
met haar groene blad doorboord.
Kijk, daar staan haar gele bloemen
met hun hart van glanzend goud.
Ja, ik denk dat iedereen wel
van de dichters - narcis houdt.


Voor paas natuurlijk ff wat bosjes bloemen gehaald narcissen vind ik helemaal bij paas passen. Ik weet niet waarom maar paas en geel horen gewoon bij elkaar vind ik dan he. En natuurlijk tulpen, ik kreeg een hele grote bos witte tulpen van onze vrienden met takjes bloesem ertussen echt een prachtige bos. En zelf kocht ik nog wat tulpen in mooie kleuren. 


De Tulp

Als jij in het voorjaar
de velden versiert,
dan wordt dat natuurlijk 
door velen gevierd,

Jij maakt van ons landje 
één groot schilderij,
en ieder jaar komt er
een nieuwe kleur bij.

En als jij bij ons
in de tuin wordt gezet,
dan vormen jouw bloemen 
een vrolijk palet.

  

 Ze staan echt prachtig, lieve vrienden heel erg bedankt het was weer gezellig. Zelf kocht ik rode met een geel randje erlangs doen het ook erg mooi.


    


Zeg nou zelf dat is toch genieten ik loop er steeds langs om er even naar te kijken. Ik word hier ondanks de koude toch heel erg warm van, zo mooi. En dan de violen buiten ze doen het erg goed, ook hier kan ik zeer happy van worden.


 Dan tussen het genieten van al deze prachtige bloemen ben ik ook zo nu en dan aan het opruimen, kan ik nog een leuk liedje van. Geleerd toen ik met mijn kinderen de cursus met muziek op schoot heb gedaan.
Hier komt ie het helpt en iedereen doet mee,
Opruimen een en twee,
doe maar met me mee,
samen drie en vier,
opruimen met plezier.
En omdat ik zo heerlijk aan het opruimen ben heb ik hier drie boekjes die ik graag aan een ander wil geven dus mocht er iets voor je bij zitten schroom niet. Laat hier een berichtje achter en zeg er even bij waar je voorkeur naar uitgaat. Het boekje van Beatrix Potter is in het engels, The tale of Mrs.Tiggy - Winkle.
Bloemenkinderen van het hele jaar, de gedichtjes over de Narcis en de Tulp komen uit dit boekje en zo staat het vol met gedichtjes over veel bloemsoorten. En dan nog een boekje Oude versjes en oude prentjes. 


 Rest mij nog te melden dat ik heel erg blij ben met jullie lieve berichtjes over de puinhoop en dat er onder 
ons mensen zijn die ook druk bezig zijn of het net achter de rug hebben. Ik weet natuurlijk dat het goed komt maar af en toe baal ik behoorlijk zo veel overhoop maar ik weet alles zal goed komen, en die hart onder de riem doet mij heel erg goed. Voor jullie allemaal een prachtige bos tulpen voor al de steun in onze PUINHOOP.


Groetjes Petra.

11 opmerkingen:

 1. Doe rustig aan met al je klusjes, je collages zijn weer heel erg mooi.
  En opruimen, ach, als je dat liedje zingt, is het heel snel klaar:))

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Petra, wat verras je ons met al die mooie bloemen. In mooi collages. En wat hebben tulpen toch veel kleuren. Die met die paarse meeldraden is ook apart.
  En wat een leuke gedichtjes erbij.
  Tijdens de verbouwing moet je je gewoon maar een beetje overgeven aan de rommel, het hoort erbij.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Petra,

  Zo boos als ik vandaag was na uitermate turbulente Paasmorgen....zó vrolijk word ik nu van jou mooie Paasbloemen post:-)

  Wat een schattige bloemen versjes!!!

  Ik wens jullie een fijne 2de Paasdag.....en als ik het voor het zeggen had deed ik er speciaal voor jou de nodige zonnestralen bij!!!
  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je mooe bloemetjes, prachtige foto´s.
  Fijne tweede paasdag.
  Liefs gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je weer een leuke foto's gemaakt! en die gedichtjes er bij....helemaal leuk.

  Geniet van je dag!

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie post...het was hier zonnig gisteren hoor...lekker met hemmes met de honden gewandeld......naar het kerkhof geweest.....heerlijk geborrelt...uit eten geweest....het was na drie weken grieperig te zijn geweest een heerlijk dagje.......en vandaag ?? tja...regen.......even lekker bloggen stofzuiger erdoor even dweiltje ....doekje door de wc......want morgen weer werken he......geen maandag poetsdag.....lekker pyama dag...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie en vrolijke post heb je ervan gemaakt met leuke foto's en gedichtjes!

  Fijne dag. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Thea, 9 april

  Ha de lieve Petra,

  Als je nu naar buiten kijkt, dan word je niet echt blij. Prachtig al je mooie foto's en je gedichtjes. Dat is weer even genieten. Dit is natuurlijk niet jullie eerste verbouwing. Het valt nooit mee, maar het zal heel mooi worden.
  Eerste Paasdag zijn wij naar de film Hugo geweest. Ik denk dat de jongste "Uk"dit ook fantastisch zal vinden. Misschien is hij er al geweest. Een lieve groet en ik geniet nog steeds van al je moois. Trouwens wat een leuk liedje over het opruimen.

  Groet aan allen.

  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk is het even hier bij jou !!!!!Prachtig zijn je foto's weer Petra,en je gedichtje vind ik trouwens heel mooi.
  Lief groetje...Elly.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. prachtige fotocollage! lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen