donderdag 30 april 2015

Zoek de verschillen !!!

Zoals ik al liet weten heel druk in de voortuin bezig, maar ik denk dat ik het nu redelijk onder controle heb. Jeetje wat was het deze keer een klus zoveel onkruid en nee niet datgene wat je er zo uittrekt neeee dat niet, lekker door geworteld en goed vast in aarde daar stond het vol mee deze keer.

                     
Maar hier zit op het moment een zeer trots voldaan persoon die nu bijna elke dag ff snel een rondje doet en het zo zo goed mogelijk bij gaat houden, Dalia's geplant, zaden gezaaid en laat het nu maar gaan groeien zo blij met alles zoals het er nu uitziet, en dan ik kan niet wachten tot zaaigoed begint op te komen en straks volop gaat bloeien, mooi soort papaver gezaaid ooohhh heerlijk.
Vorig voorjaar buxus'en helemaal kort geknipt, waren veel te groot geworden maar ze doen het heel goed en beginnen alweer volop uit te lopen. Zo mooi dat frisse groen in hou van dit jaargetijde. Naast het zaaigoed nog wat vaste planten gekocht een Phlox bodembedekker, Stokroos in een diep rode kleur, Akelei, en een heerlijk geurend Anjertje klein bloemetje en ook een bodembedekker, Ranonkels.
Vrouwenmantel verplaats en na een regenbui geeft dat zulke mooie plaatjes, in buxes rondje stond Malusappeltje maar stond hier niet op zijn plek, en is dus verwijderd daar staan nu een dieppaars en dieprode vlinderstruik wil de vlinders en bijen een handje helpen want zoals vele van jullie vast wel weten gaat het niet goed met deze beestjes en wat de meesten van jullie dan ook wel weten we kunnnen niet zonder de bezige bij. Ook zaden gezaaid zonder pesticiden want dat is nu juist het probleem voor de bij al dat gif wat er tegenwoordig veelvuldig word gebruikt, laten ze daar nou juist niet tegen kunnen hoop hiermee de natuur een handje te helpen en doe het met liefde hoor als alles straks bloeit en ze zoemen en fladderen om de planten die ik speciaal voor ze heb geplant, dan gaat mijn hartje sneller klopppen en is mijn missie geslaagd spiritueel volkje hoor bijen.
Bezig geweest met het fotoprogramma wat ik nu tot mijn beschikking heb vind het zelf erg mooi geworden een licht grijzige effect, met bloemen van mijn zaaigoed van vorig jaar juffertje zo'n leuk bloemetje en dat komt nu weer terug verzaaid zichzelf dus daar hoeft je dan niet veel aan te doen. En de ranonkels van dit jaar, wist niet dat dit een bol was jullie wel ? Ook de zonnebloemen en de dahlia's zijn van vorige jaar, paar nieuwe soorten gekocht komen nog.
Zo nou hebben jullie een klein beetje een indruk met waar ik zo druk mee was, en waar ik ook heel veel plezier aan beleef mijn tuin elke dag word het een beetje mooier. Zaaigoed heeft er zin in eerste dalia groen al gespot stamroosjes verplaats en doen het ook, missie geslaag voor zover en genieten maar. Grote groet Petra

6 opmerkingen:

 1. Ja, een tuin is gebaat bij goed onderhoud!
  Maar je maakt er iets moois van!
  Je buxus krijgt een mooi lichtgroen groeirandje. Ziet er zo mooi fris uit.
  Fijn dat je weer met je fotoprogramma overweg kunt.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt bergen werk verzet hoor Petra, maar het loont de moeite hoor.
  wat een kleuren, het is gewoon heerlijk om te zien, prachtig je buxus, wat zul je genieten als je nu een rondje door de tuin loopt.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja het voorjaar geeft altijd werk genoeg, dan hoef je je niet te vervelen :) weet er alles van...het klinkt allemaal mooi wat je beschrijft...maar de 'bloeiend foto's' komen vast ook nog wel....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Petra,wat heb je veel werk verzet en het resultaat mag gezien worden!!!
  Heerlijk dat je tuin weer op orde is en het genieten op het terras kan beginnen als het weer wat mee werkt.

  Hier moet nog veel werk verricht worden en de schoonmaak klus van groene aanslag verwijderen mag Harry doen want dat kan ik nou echt niet.

  Fijn dat het foto's plaatsen weer lukt.

  Lieve groet en geniet van je tuin met bijtjes en vlinders om je heen!!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om zo moe maar voldaan te zijn.
  Pak er een stoel bij en geniet!
  Je tuin ziet er super uit en gelukkig is het nu een kwestie van bij houden

  BeantwoordenVerwijderen