vrijdag 18 februari 2011

Spannend!!!!

Jongste Uk net op trein gezet gaat met z'n oude klas naar de Benelux finale van de FLL, die deze keer in Kerkrade word gehouden. Morgen word er samen met 42 andere teams voor de Champion's Award gestreden. Nou hoor ik jullie denken FLL nooit van gehoord First Lego League.
Kleine uitleg, Jongste Uk weg van alles wat met technies vernuft te maken heeft doet dus mee aan de FLL. De eerste wedstrijd is in November gespeeld en daar wonnen ze de eerste prijs. 


Er kunnen verschillende prijzen gewonnen worden o.a. voor het ontwerp van de robot, en hoe die robot dan zijn opdrachten doet enz, enz als je het leuk vind kijk eens op de site FLL.
Maar omdat het voor ons zo ver weg is zijn ze vandaag vertrokken om morgen fris aan de wedstrijd te beginnen. Zelf gaan wij morgenochtend vroeg met de auto heen om het team aan te moedigen. Maar nu verder er is een robot gebouwd van lego, daar zit een NXT op die moet geprogrammeerd worden om de robot zijn ding te kunnen laten doen en ik wil niet opscheppen maar hij is er gewoon goed in en heeft er daarnaast ook nog eens erg veel plezier in . De robot moet dus allemaal opdrachten doen waar ze punten mee kunnen halen, en het hele gebeuren gaat dit jaar over.


Ze zijn hier al heel lang mee bezig, en het is geweldig om te zien hoe de kinderen daar mee bezig zijn. Ze moeten luisteren naar elkaar en geven elkaar ook tips/ideeen om het anders te doen groeien daar ook in en dan maar weer uitproberen. Voor jongste Uk is dit de tweede keer dat hij z'n spektakel (want dat is het) mee mag maken. En hij vind het super, maar ook spannend hoor.


De Robot waar ze al weken mee bezig zijn.
Ik wens jongste Uk en zijn team leuke momenten, veel succes, en niet de minst onbelangrijke van dit alles heel veel plezier. En morgen zijn we weer een ervaring rijker, die we weer meenemen voor later.
Hoezo spannend.  
Een heel fijn weekend voor jullie allemaal groetjes Petra.

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk is dat naar zo'n wedstrijd met technisch lego! Onze zoon (13) is ook al van jongsafaan bezig met (technisch) lego en heeft ook zo'n robot. Ik sta altijd met verbazing te kijken hoe hij dat doet. Maar dit zou ook net wat voor hem zijn. Hoe kom je aan zo'n team dan, wonen die jongens bij elkaar in de buurt?
  Zal die site ook even opzoeken.

  Veel succes morgen!!

  Groet, Jolanda (Rozet Brocante)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes voor het team en supporter ook vanwege mij voor hen!!

  Fijn weekend
  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wat gaaf vind ik dit, en wat spannend voor jou Petra, ik ga duimen voor ze.
  Ik vind dit soort dingen altijd zo gaaf, als kinderen helemaal voor iets gaan.
  Fijn weekend en laat je even weten hoe het was.

  Lieve groet
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh....wat ontzettend leuk is dit Petra, ik wens je kleine uk voor morgen heel veel succes.
  Mijn zoon was en eigenlijk is (nu 23 jaar) ook altijd dol op lego en hij maakte ook altijd de mooiste dingen.
  Ik ben benieuwd hoe het afloopt.
  Fijn weekend.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nooit van gehoord, maar wel een hele leuke ervaring! Slim technisch kind dus die jongste uk?!
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen